Bibliotheek maandag gesloten wegens werken aan elektriciteitsnet
Op maandag 19 november voert Eandis werken uit aan het elektriciteitsnet in de Gildelaan. Omwille van deze werken is er tussen 8 een 16 uur een stroomonderbreking mogelijk. De bib is die dag dan ook uitzonderlijk gesloten. Opzoeken in de online catalogus of de leentermijn van materialen verlengen via internet, is ook niet mogelijk.
 
Spoorwegovergangen afgesloten door werkzaamheden
Infrabel voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de spoorwegovergang aan de Belgiëlaan. De overgang is afgesloten van zondag 18 november om 19 uur tot donderdag 22 november om 16 uur. Het stadscentrum is dus tijdelijk niet bereikbaar via de Olympiadelaan. De omleiding loopt langs de Poederleeseweg, de ring, de Augustijnenlaan en de Belgiëlaan.
 
Verder voert Infrabel in november nog meer werkzaamheden uit aan de bovenleiding van enkele spoorwegovergangen in Herentals. De werkzaamheden gebeuren telkens ’s nachts tussen 22 uur en 6 uur. Overdag is er geen hinder voor het verkeer.
 
De spoorwegovergang aan de Belgiëlaan is afgesloten in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 november en van dinsdag 27 op woensdag 28 november. De omleiding loopt langs de Poederleeseweg, de ring, de Augustijnenlaan en de Belgiëlaan.
 
De spoorwegovergangen aan de Poederleeseweg en de Lichtaartseweg zijn beiden afgesloten in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 november, van donderdag 29 op vrijdag 30 november en van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december. De omleiding voor het verkeer op de Poederleeseweg loopt langs de Olympiadelaan, de Belgiëlaan, de Augustijnenlaan en de ringlaan. Voor het verkeer op de Lichtaartseweg is er een grote omleiding via Kasterlee en Olen.

 
Kerstmarkt in Noorderwijk
De Gemeenschapsraad van Noorderwijk organiseert op vrijdag 21 december een kerstmarkt op het Dorpsplein achter het Dorpshuis. De Gemeenschapsraad kan rekenen op de medewerking van het stadsbestuur. De uitvoeringsdienst van de stad zorgt onder meer voor het opstellen en afbreken van de kramen en hangt ook de feestverlichting. De Noorderwijkse kerstmarkt begint om 18 uur.
 
Kerststal in Kolveniersstraat
De buurtbewoners van de Kolveniersstraat plaatsen ook dit jaar een kerststal op het Kolvenierspleintje. De kerststal is open van 21 tot 31 december.
 
Aanvullend verkeersreglement Perronstraat
Aan het station ligt het nieuwe woonproject Colours. Bij dit project hoort ook een nieuwe gemeenteweg, de Perronstraat. Het college keurt het aanvullend verkeersreglement voor deze weg goed. In de Perronstraat geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

Het verkeer dat uit de Perronstraat komt, moet voorrang geven aan het verkeer uit de Stationsstraat. Aan de zijde van het station geldt een parkeerverbod. Aan de overzijde van de straat komen vijftien parkeerplaatsen. De Perronstraat ligt in de blauwe zone. Dit betekent dat het gebruik van een parkeerschijf of een bewonerskaart is verplicht is. De eerste parkeerplaats is voorbehouden voor personen met een handicap.
 
Openbare verkoop brandweervoertuigen
Op woensdag 19 december organiseert het stadsbestuur een openbare verkoop van twee brandweervoertuigen. Het ene is een Ford Galaxy uit 1997. Het voertuig heeft zeven zitplaatsen en werd het laatst gekeurd in januari 2012. Het andere voertuig is een Ford Transit uit 1991, die het laatst gekeurd werd in december 2011. De openbare verkoop start om 11 uur en vindt plaats in de brandweerkazerne (Oud-Strijderslaan 3). U kunt de voertuigen bekijken vanaf 10 uur. Meer technische informatie over de voertuigen kunt u opvragen bij de brandweer van Herentals.
 
Beatrijs, een Marialegende
Op zondag 20 januari 2013 brengt Tine Ruysschaert het programma Beatrijs, een Marialegende in de Sint-Niklaaskerk in Morkhoven. Het optreden is een organisatie van het Davidsfonds van Morkhoven en Noorderwijk in samenwerking met Heilige Huisjes. Het college kent de verenigingen een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten toe van 555 euro.
 
Opbrengst Classica Egaña gaat naar kankerbestrijding
Op 9 september 2012 vond de derde editie van de Classica Egaña plaats in Noorderwijk. De vzw Berto schenkt de opbrengst van deze familiesportdag aan Cancer in Pregnancy, een project van de Katholieke Universiteit Leuven. De plechtige overhandiging vindt plaats op vrijdag 7 december om 20 uur in de Lakenhal. Het stadsbestuur biedt de genodigden een receptie aan.
 
Damiaanactie verkoopt stiften
Op 25, 26 en 27 januari 2013 voert de Damiaanactie haar jaarlijkse solidariteitscampagne om tbc- en leprapatiënten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika te kunnen behandelen. De Damiaanactie krijgt hiervoor de medewerking van het stadsbestuur. De organisatie mag affiches aanplakken op de plakzuilen en krijgt de toestemming om een collecte op de openbare weg te houden.
 
Nieuwjaarszangertjes welkom
Op oudjaar trekken de Herentalse kinderen massaal op straat om hun nieuwjaarswensen rond te zingen. De jeugdraad en jeugdhuis 10R20 ontvangen de kinderen graag in een tentje aan de Lakenhal. Alle kinderen krijgen er een warme wafel en een warme chocomelk. De nieuwjaarszangers zijn welkom op maandag 31 december tussen 9 en 12 uur.
 
ProSWAP tijdens de kerstvakantie
De jeugddienst biedt tijdens de kerstvakantie twee ProSWAP-activiteiten aan voor jongeren van twaalf tot zestien jaar. Op donderdag 27 december gaan de ProSwappers quadrijden in Lommel en op donderdag 3 januari maken ze een uitstap naar Antwerpen. Inschrijven kan vanaf maandag 10 december om 17 uur op www.jeugddienstherentals.be of aan de balie van de jeugddienst in het stadspark. Telefonisch inschrijven kan vanaf dinsdag 11 december.