U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
16.04.2013 - 14.21u
Door: Herman Gezelle


Vergroot de Hoop

De stad neemt opnieuw deel aan de actie Vergroot de Hoop. Tussen 15 juni en 31 augustus kunt u uw taxussnoeisel gratis afleveren op het recyclagepark. In het snoeisel van de taxushaag zit een stof die gebruikt wordt om geneesmiddelen tegen kanker te maken. Enkel jong, eenjarig snoeisel bevat deze waardevolle stof. Het is dus belangrijk dat het verzamelde snoeigroen afkomstig is van hagen die jaarlijks gesnoeid worden. Snoei uw taxushaag alleen bij droog weer en gebruik een zeil of doek om het snoeigroen op te vangen. Taxussnoeisel dat nat is of vermengd is met aarde, gras of ander groen, is waardeloos. Breng het taxussnoeisel binnen 24 uur naar het recyclagepark. Per kubieke meter ingezameld snoeisel gaat er 50 euro naar de vzw Olivia Hendrickx Research Fund. Vergroot de Hoop is een actie van Boomkwekerijen Van Hulle B&C.


Provinciaal kampioenschap voor juniores


Op zaterdag 11 mei fietsen de provinciale junioren-renners door Herentals. Ze vertrekken om 14 uur aan Hulzen en komen daar 114,8 kilometer later terug aan. Het parcours loopt langs Hulzen, de Poederleeseweg en Watervoort. Tussen 12.30 uur en 17.30 uur is er geen doorgaand verkeer mogelijk op het parcours. Er geldt een parkeerverbod van 12 tot 18 uur.

Herdenking V-dag

Op zaterdag 11 mei herdenken de vaderlandslievende verenigingen het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van de kampen. Om 9.45 uur is er een samenkomst aan de Lakenhal. Van daar trekt de stoet naar de Sint-Waldetrudiskerk om er de eucharistieviering bij te wonen. Aansluitend is er een moment van stilte en een kransneerlegging aan het monument op de Molenvest. Na afloop van de plechtigheid biedt de stad een receptie aan in de Lakenhal. Iedereen is van harte welkom op de plechtigheden.

Mobiele Lijnwinkel komt tijdens de vrijdagmarkt naar Herentals

De mobiele Lijnwinkel staat voortaan elke eerste vrijdag van de maand van 8.30 uur tot 15 uur op de Grote Markt, aan de Lakenhal. Zo hoeft u niet meer naar de Lijnwinkels in Antwerpen, Turnhout of Mechelen. U kunt in de mobiele winkel terecht voor informatie, een abonnement, een Lijnkaart, een Buzzypas of elk ander vervoerbewijs. U kunt er ook een klantnummer aanvragen, waarmee u de Belbus kunt gebruiken.

Music 4 Fun in Noorderwijk

Op zaterdag 20 april om 20 uur geven de jongeren van Koninklijke Fanfare De Noorderzonen en Koninklijke Fanfare Zucht naar Kunst een concert in het parochiecentrum van Noorderwijk. Het college kent De Noorderzonen een subsidie van 766 euro toe voor de organisatie van dit gemeenschapsvormend project.

Onze Rijkdom brengt liedjes over armoede

Het college kent een subsidie van 1.985 euro toe aan Heilige Huisjes voor de organisatie van Onze Rijkdom, een voorstelling in samenwerking met de Fakkel en de Dorpel. Onze rijkdom laat u kennismaken met de liedjes van een dozijn mensen, allemaal ervaren in het leven in armoede. De zangers schreven hun liedjes zelf, begeleid door zanger en acteur Hans van Cauwenberghe. Het concert is gratis. Na afloop kunt u nog even napraten bij een drankje in de tuin van de dekenij.

Theaterspektakel krijgt subsidie voor theatergezelschappen

Het college beslist om de subsidie voor theatergezelschappen voor het jaar 2012 toe te kennen aan Theaterspektakel vzw. Theaterspektakel bracht in 2012 vijf theaterstukken en voerde elk stuk minstens vijf keer op in Herentals. Het theatergezelschap diende tijdig een aanvraagdossier in, heeft haar zetel op het grondgebied van Herentals en is al jaren lid van de Herentalse cultuurraad. Omdat Theaterspektakel het enige theatergezelschap was dat een aanvraag indiende, krijgt het theatergezelschap het beschikbare subsidiebedrag van 14.874 euro.

Picknickplaats aan de Kleine Springberg

Het toeristisch samenwerkingsverband Het Groene Neteland richt een poos- en picknickplaats in aan de Kleine Springberg in de Heistraat. Leerlingen van de afdeling bouw van de Katholieke Hogeschool Kempen plaatsen de picknickplaats nog voor de zomervakantie.

Zomersport

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen en jongeren zich uitleven op meer dan vijftig sportieve activiteiten. Er staan vijf sportweken op het programma en elke week heeft een thema. Voor kleuters zijn er sportdagen van 8 tot 12 juli en van 29 juli tot 2 augustus. Kinderen uit het lager en secundair onderwijs kunnen komen sporten van 1 tot 5 juli, van 8 tot 12 juli, van 22 tot 26 juli, van 29 juli tot 2 augustus en van 5 tot 9 augustus. Inschrijven kan vanaf dinsdag 21 mei via www.uitinherentals.be/sportkampen-zomervakantie. Daar vindt u ook alle informatie over de sportkampen. U kunt ook nog altijd aan de balie van de sportdienst inschrijven.

Scholenveldloop in het Netepark

De vijftiende editie van de scholenveldloop vindt plaats op dinsdag 24 september in het Netepark. De veldloop is een organisatie van de stad in samenwerking met AC Herentals.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto