U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
03.05.2013 - 13.34u
Door: Herman Gezelle

Stickeractie van vzw De Dorpel
Het college geeft toestemming aan vzw De Dorpel om op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei stickers te verkopen op de vrijdagmarkt en in het stadscentrum. De stickeractie is het startschot voor het nieuwe project ‘Vrienden van de Dorpel’. De opbrengst van dit project gaat naar de werking van De Dorpel, een ontmoetingsplaats voor alleenstaanden, eenzamen, kansarmen en mensen in nood. Bij De Dorpel kunnen deze mensen tot rust komen en andere mensen leren kennen. Zo kunnen ze hun eigenwaarde herwinnen en opnieuw deel uitmaken van de samenleving.

Meidagen van vzw Ter Vesten
In mei organiseert vzw Ter Vesten, samen met de Academie voor Beeldende Kunst, de jaarlijkse tentoonstelling Kinderen op het Kasteel. Van zaterdag 11 tot zondag 26 mei stellen de kinderen van de Herentalse lagere scholen hun kunstwerken tentoon in Kasteel Le Paige. De tentoonstelling is open op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.  Op zondag 12 mei combineert vzw Ter Vesten de tentoonstelling met een nieuwe editie van Open Park. Van 14 tot 18 uur kan iedereen gratis optredens bijwonen van de Herentalse muziekkorpsen in de ‘groene kathedraal’ van Le Paige. De deelnemende korpsen ontvangen elk een subsidie van 200 euro van het stadsbestuur.

Herentals Zingt
Op zaterdag 29 juni sluit de braderij af met een nieuwe editie van Herentals Zingt. Op het podium brengt een gelegenheidskoor van Herentalse zangers en zangeressen oudere en nieuwere liedjes uit het collectief geheugen. Net zoals bij de succesvolle editie van vorig jaar krijgt iedereen op de Grote Markt een krantje met daarin de teksten van alle liedjes. Iedereen kan dus uitgebreid meezingen.

Herentals Zingt is een organisatie van de middenstandsvereniging vzw Thals en het stadsbestuur. De kostprijs bedraagt 8.409 euro. Hiervan neemt vzw Thals 3.500 euro voor zijn rekening en de dienst toerisme 2.850 euro. Voor de resterende 2.059 euro vraagt vzw Thals een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten aan bij het stadsbestuur.

Werelddag zonder tabak op 31 mei
Op 31 mei organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie naar jaarlijkse gewoonte de Werelddag zonder tabak. Het stadsbestuur wil een voortrekker zijn in het anti-rookbeleid en organiseert, samen met LOGO Kempen, enkele acties. Zo vindt u in de maand mei op verschillende plaatsen infostands met brochures over gezonder leven zonder tabak. Bovendien brengen de stadsdiensten de hele maand het logo van de Werelddag zonder tabak aan op alle uitgaande post. Het stadsbestuur sluit de campagne af tijdens de feestmarkt op 12 juli. In de ‘anti-rooktent’ geeft een tabacoloog uitleg over de mogelijkheden om te stoppen met roken. Hij doet proeven met een rookrobot en voert CO-tests uit bij rokers en niet-rokers.

Fairtradepicknick op het Begijnhof
Op zondag 19 mei zorgt de Wereldwinkel voor een fairtradepicknick in de boomgaard op het Begijnhof. Breng uw borden, bekers en bestek mee en kom proeven van een eerlijk buffet met producten uit de Wereldwinkel en de lokale economie. Om 11.30 uur kunt u genieten van een aperitief en om 12 uur wordt het buffet geopend. Een liveoptreden van Vers folk en kinderanimatie zorgen voor extra gezelligheid. Deelnemen kost 8 euro, kinderen jonger dan twaalf jaar betalen 4 euro. U moet wel vooraf inschrijven in de Wereldwinkel (Begijnhof 29) of via ben-peeters@live.be. De fairtradepicknick is een organisatie van de Wereldwinkel en de fairtradetrekkersgroep van Herentals. Bij slecht weer vindt de picknick plaats in het Sint-Jozefinstituut in de Burchtstraat.

Jogging Herentals-Tielen
Op zondag 23 juni organiseert Tjak een jogging van Herentals naar Tielen. De gewone jogging van 14 kilometer start rond 12.30 uur op het parkeerterrein van het BLOSO-centrum. Rond 12.50 uur start de halve marathon. De politie zorgt voor toezicht, begeleiding en veilige oversteekplaatsen.

Ruiter- en ponytornooi in Noorderwijk
Rijvereniging Ruime Stap Morkhoven krijgt toestemming van het college om op 15, 22 en 29 september een ruiter- en ponytornooi te organiseren op de terreinen aan Duipt in Noorderwijk. Op zondag 15 september vindt er een provinciaal ruitertornooi plaats met 600 paarden, op zondag 22 september een provinciaal ponytornooi met 600 pony’s en op zondag 29 september een nationaal ponytornooi.

 

imageMeer nieuws

Storing slagbomen overwegen regio Herentals-Olen-Geel (UPDATE)

Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Olen 16.01.2021 - 10.34u

Basisschool Hallaar dicht door covid-uitbraak

Heist op den Berg 16.01.2021 - 08.45u

Pfizer moet productie in Puurs tijdelijk vertragen

Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.01.2021 - 08.22u

2e fase Wensbeeld Wechelderzande afgerond

Lille 15.01.2021 - 19.00u

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel

Voormalig N-VA-politicus veroordeeld voor verkrachting : 3 jaar cel
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 15.01.2021 - 15.57u

Voka - KvK Mechelen-Kempen: “Gemiddeld omzetverlies daalt van 13 naar 9 procent”

Kempen regio | Provincie Antwerpen 15.01.2021 - 15.56u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto