Noorderwijk Alive
Op vrijdag 23 en zaterdag 24 organiseert zaalvoetbalclub Real Statie een nieuwe editie van Noorderwijk Alive. Op vrijdag is er een VIP-fuif en op zaterdag draaien TND en zijn vrienden ten dans. Noorderwijk Alive vindt plaats in een tent op het Statieplein van Noorderwijk.

Uitreiking van de Nestor
De Nestor is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een persoon uit de Vlaamse culturele wereld met een lange en waardevolle staat van dienst. Op zaterdag 24 augustus vindt de uitreiking voor de zevende keer plaats. De prijs wordt dit jaar toegekend aan dichter Rudolf Van de Perre en beeldend kunstenaar Harold Van de Perre en aan Bert Slaets, de voorzitter van het operettegezelschap Vlaams Muziek Theater. De Nestor is een organisatie van de Herentalse cultuurraad in samenwerking met het literaire tijdschrijft Heibel, cc 't Schaliken en de stad Herentals.

Ons bedrijf is triactief
Op zondag 29 september organiseert de Vlaamse Liga van Bedrijfssportbonden de bedrijventriatlon Ons bedrijf is triactief. Dit is een triatlon tussen teams uit verschillende bedrijven en openbare instellingen die plaatsvindt rond het BLOSO-centrum in Herentals. Het stadsbestuur ondersteunt dit evenement en stelt dranghekken, tafels en stoelen ter beschikking. De organisatie mag tussen 12.30 uur en 15.30 uur gebruik maken van het wedstrijdbad in het Netepark. Het stadsbestuur stelt ook een aangepast verkeersreglement op zodat de sporters veilig het fietsparcours langs de Vorselaarsebaan, Heikenstraat, Meivuurstraat en Bornstraat kunnen gebruiken.