Nieuwe campagne tegen hondenpoep

Hondenpoep zorgt voor heel wat ergernissen bij inwoners en bezoekers van Herentals. De stad en de politie voeren daarom al vele jaren strijd tegen hondenpoep. De regels zijn duidelijk: een hondenbaasje moet de uitwerpselen van zijn huisdier opruimen en deponeren bij het huisvuil. Voor de grote groep hondenbezitters is dat geen probleem. Zij doen hun plicht en de stad dankt hen daarvoor. Er bestaat echter een kleine groep van hondenbezitters die weigeren de drollen van hun hond op te ruimen. Om deze hondenbezitters op hun verantwoordelijkheid te wijzen, start de stad met nieuwe acties rond hondenpoep. Vanaf 21 mei delen de gemeenschapswachten drie weken lang gratis hondenpoepzakjes uit en moedigen ze hondeneigenaars aan om de omgeving netjes te houden. Later zal de politie effectief controles uitvoeren en boetes uitschrijven.

Bovendien voert het stadsbestuur extra acties in de probleemstraten. U kunt alvast uw steentje bijdragen door een affiche voor uw raam te hangen. U kunt de affiche aanvragen via www.herentals.be/aanvraag-affiche-tegen-hondenpoep of via de dienst preventie (tel. 014-28 50 50).

Herinrichting van het urnenveld op de begraafplaats van Herentals

Bij de aanleg van het volgende urnenpark op de begraafplaats van Herentals plaatsen de beheerders de graven rug tegen rug. De huidige graven liggen in rijen naast elkaar. Door de grafzerken met de ruggen naar elkaar toe te plaatsen, is er ruimte voor bredere wandelpaden. Zo wordt het urnenveld toegankelijker voor minder mobiele bezoekers. De beheerders nemen ook maatregelen om de stabiliteit van de zerken te verbeteren.

Vacature voor technisch beambtes schoonmaak (m/v)

Het stadsbestuur heeft halftijdse, tijdelijke functies vacant voor technisch beambten schoonmaak (m/v). De technisch beambtes schoonmaak staan in voor de schoonmaak en voor het onderhoud van de gemeentelijke infrastructuur. Solliciteren kan tot en met 22 mei 2013. Meer informatie vindt u op www.herentals.be/vacatures en bij de dienst personeel in het administratief centrum.