U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Neteland
30.05.2013 - 14.10u
Door: Herman Gezelle

Openbaar onderzoek en infovergadering over Engelse Wijk
Het stadsbestuur werkt aan een Ruimtelijke Uitvoeringsplan (RUP) voor de Engelse Wijk. Het openbaar onderzoek naar dit RUP loopt van 31 mei tot en met 29 juli. Op dinsdag 18 juni organiseert de stad een informatievergadering over het voorlopig vastgesteld RUP. Deze vergadering vindt plaats in de podiumzaal van cc ’t Schaliken (Grote Markt 35) en start om 19.30 uur. U kunt het ontwerp van het RUP ook inzien bij de dienst ruimtelijke ordening of op www.herentals.be/openbare-onderzoeken. Opmerkingen en bezwaren bezorgt u ten laatste op 29 juli 2013 aan de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijk Ordening (GECORO), Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals. U moet de schriftelijke bezwaren of opmerkingen aangetekend versturen of tegen ontvangstbewijs afgeven bij de dienst ruimtelijke ordening in het administratief centrum.

Via het RUP Engelse Wijk wil de stad het huidige militaire gebied omvormen tot woonzone. Naast de Engelse Wijk komt bovendien een school van het Katholiek Onderwijs Stad Herentals (KOSH). De typische huizen van de wijk moeten volgens het RUP hun karakter blijven behouden. Als de wijk geen militair gebied meer is, kunnen de bewoners bouwaanvragen indienen om bij hun huizen garages, carport en bijgebouwen te mogen aanbouwen. De stad wil in de Engelse wijk straks ook vrije beroepen en winkels op buurtniveau toelaten.

Stad ondersteunt jaarlijkse haagplantactie
In het najaar organiseert IOK, samen met de gemeenten en natuurverenigingen, opnieuw de actie ‘Behaag onze Kempen!’. U kunt dan streekeigen plantgoed kopen. Met de opbrengst kopen en beheren de natuurverenigingen waardevol natuurgebied in de Kempense regio. Herentals neemt al sinds 1999 deel aan deze actie en is ook dit jaar weer van de partij. Bestellen kan in september en oktober via de website www.iok.be/behaagonzekempen of bij de milieudienst in het administratief centrum. U kunt het plantgoed afhalen op zaterdag 23 november in de stedelijke werkplaats op Hemeldonk.

Eigen Haard krijgt bouwvergunning voor appartementsgebouw met verpleegpost
Het college levert een stedenbouwkundige vergunning af aan de sociale huisvestingsmaatschappij nv Eigen Haard voor het bouwen van een appartementsgebouw in de Gagelstraat. Het appartementsgebouw bevat 46 wooneenheden, waarvan 12 eenheden aangepast en uitgerust zijn om het zelfstandig wonen van personen met een handicap te ondersteunen. Deze appartementen zijn via een communicatie-oproepsysteem verbonden met een permanente verpleegpost die zich ook in het gebouw bevindt.

Herentals ontvangt bezoekers uit Cosne-sur-Loire
Van vrijdag 28 juni tot maandag 1 juli ontvangt Herentals een aantal gezinnen uit Cosne-sur-Loire. Naar goede gewoonte verblijven deze mensen uit onze Franse zusterstad in gastgezinnen. Op het programma staan onder meer een ontvangst in kasteel Le Paige, een uitstap naar het radiomuseum in Olen en de abdij van Tongerlo en uiteraard een bezoekje aan de braderij.

Parkrock 2013
Na de eindexamens komen scholieren traditioneel samen in het Stadspark om te feesten. Om dit georganiseerd te laten verlopen, organiseren de jeugddienst en de jeugdraad al jaren Parkrock, een gratis festival met dj's en muziekgroepen uit de regio. De toegang is gratis en alle scholieren van Herentals maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Dit jaar vindt Parkrock plaats op vrijdag 21 juni van 11 tot 18 uur. Het college beslist om een afwijking van de geluidsnorm toe te staan tot maximum 100 decibel. De organisatoren gebruiken een decibelmeter en delen gratis oordopjes uit aan de festivalgangers.

Kermisjogging in Morkhoven

Op dinsdag 27 augustus sluit de twaalfde editie van de kermisjogging de kermis in Morkhoven af. Deze organisatie van de Landelijke Gilde, KVLV en Fanfare Zucht naar Kunst is ieder jaar een enorm succes. Het stadsbestuur ondersteunt de organisatie door medailles aan te kopen, een podium en dranghekken te leveren en de sporthal en kleedkamers ter beschikking te stellen.

Wandelmeedag
Ter gelegenheid van de BLOSO-actie Vlaanderen Wandelt organiseren het stadsbestuur en de Herentalse Wandelclub op maandag 11 november de Wandelmeedag in Morkhoven. Deelnemen kost 1 euro.

’t Gerief opent strijkpunt in Herentals
Dienstenchequebedrijf ’t Gerief richtte samen met het OCMW en het Plaatselijk Werkgelegenheidsagenschap (PWA) van Herentals een nieuw strijkpunt op aan de Lichtaartseweg 22. De officiële opening vindt plaats op maandag 3 juni. In het strijkpunt kunt u terecht met al uw strijkgoed: groot, klein, gemakkelijk of moeilijk. Het professionele strijkteam verwerkt alle strijk met de grootste zorg. Betalen doet u met het voordelige systeem van dienstencheques. Voor meer informatie en de openingsuren kunt terecht bij ’t Gerief op tel. 014-28 57 57 en op www.tgerief.be.

 

imageMeer nieuws

Tijdelijk gratis parkeren in Geel

Tijdelijk gratis parkeren in Geel
Geel 03.04.2020 - 16.31u

ACHL toont haar hart

ACHL toont haar hart
Herentals 03.04.2020 - 16.26u

Vlaams bouwbedrijf houdt grootste deel van werknemers aan de slag en zo goed als alle werven open

 Vlaams bouwbedrijf houdt grootste deel van werknemers aan de slag en zo goed als alle werven open
Kempen regio | Provincie Antwerpen | Turnhout regio 03.04.2020 - 16.13u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 03.04.2020 - 12.18u

BVN terug beschikbaar via TV Vlaanderen

BVN terug beschikbaar via TV Vlaanderen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 03.04.2020 - 12.06u

Aanpak coronacrisis in stad Geel

Aanpak coronacrisis in stad Geel
Geel 02.04.2020 - 23.27u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto