Subsidie voor aankoop natuurgebieden

In 2012 kocht Natuurpunt Nete & Aa elf percelen natuurgebied aan in de buurt van jeugdverblijf De Brink op de Kempense Heuvelrug. Het college kent hiervoor een subsidie toe van 45.067,43 euro. Dit is het verschil tussen de totale aankoopprijs (153.937,50 euro) en de subsidie die Natuurpunt Nete & Aa krijgt van het Vlaamse Gewest (108.870,07 euro).

Stad steunt provinciale samenaankoop groene energie

De provincie Antwerpen organiseert dit jaar opnieuw een groepsaankoop van 100 procent groene stroom. Van 1 juli tot 29 september kunt u zich vrijblijvend inschrijven op www.samengaanwegroener.be. De vorige jaren was de actie een succes. In 2012 schreven 1.778 Herentalsenaren zich in. Hiervan gingen maar liefst 1.304 ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier.

Het stadsbestuur steunt de actie en organiseert drie infoavonden: op maandag 2 september in cc ’t Schaliken, op vrijdag 6 september in het Dorpshuis van Noorderwijk en op vrijdag 13 september in het Dorpshuis van Morkhoven. De infoavonden starten telkens om 19 uur. Als u uw eindafrekening van gas en elektriciteit meebrengt, kunt u zich ter plaatse inschrijven. In september kunt u zich ook inschrijven bij de milieudienst in het administratief centrum.

Huldiging kampioenen Beker van de stad Herentals


KWB Sportcomité organiseert jaarlijks de volleybalcompetitie Beker van de stad Herentals. De finales van deze competitie vinden plaats op woensdag 19 juni op de buitenterreinen van Krakelaarsveld. Op donderdag 27 juni om 19.30 uur huldigt het stadsbestuur de bekerwinnaars van elke reeks in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken. Aansluitend huldigt KWB Sportcomité de kampioenen van de zomercompetitie.

Stad huldigt kampioenenploegen VC Herentals

Op vrijdag 28 juni om 19 uur huldigt het stadsbestuur twee jeugdploegen van Voetbalclub Herentals in de Lakenhal. De ploegen behaalden het afgelopen seizoen de kampioenentitel in de reeksen U13A en U17A.