Stad bestrijdt processierupsen

De zomer staat voor de deur en de eerste eikenprocessierupsen duiken op. De behaarde rupsen kunnen ernstige jeukhinder veroorzaken. Het stadsbestuur neemt daarom zijn verantwoordelijkheid om de processierupsen te bestrijden. De haarden op openbaar domein en de haarden in de buurt van scholen, worden weggenomen op kosten van het stadsbestuur. De stad heeft hiervoor een budget van 25.000 euro. De milieudienst verzamelt de meldingen.

Herentals ‘Schakelt’ mee

Op zondag 25 augustus wordt de zomer feestelijk afgesloten met de vijfentwintigste editie De Schakel, een grote fietshappening in de hele Kempen. Naar goede gewoonte Schakelt Herentals mee. Het vertrekpunt en de controleplaats liggen op het parkeerterrein achter zaal ’t Hof (Grote Markt 41). Vertrekken kan tussen 8 en 14 uur. Vanuit Herentals kunt u kiezen voor verschillende routes van verschillende afstanden. In de tuinzaal en op het terras van zaal ’t Hof kunt u genieten van een heerlijke verfrissing, een snelle snack en streekbieren. Er is ook livemuziek. Meer informatie over De Schakel vindt u op www.schakel.be.

Stad knapt speelterreinen op

Het stadsbestuur doet beroep op een veiligheidsinspecteur van IOK om de veiligheid van de Herentalse speelterreinen te controleren. De inspecteur controleerde eerst de speelterreinen in de woonwijken de Molekens, Sint-Janneke en Diependaal. Op basis van het verslag beslist het college om nog voor de zomervakantie een aantal oudere speeltoestellen te verwijderen. De andere toestellen krijgen een opknapbeurt. In de komende maanden koopt het stadsbestuur nieuwe speeltoestellen aan.