Aqualessen starten op 16 september : Op 16 september start het nieuwe aquaseizoen in het Netepark. Tijdens de aqualessen doet u oefeningen uit de fitnesszaal in het water. Zo loopt u minder kans op blessures. Het programma blijft grotendeels hetzelfde als vorig seizoen, behalve op donderdagavond. Dan kunt u van 20 tot 20.50 uur aan figuurtraining doen tijdens een extra les auquasculp en van 21 tot 21.50 uur heerlijk ontspannen tijdens de lessen dynamische relaxatie. De lessen dynamische relaxatie zijn nieuw in het aqua-aanbod en zijn ideaal voor zwangere vrouwen en mensen met spier- en gewrichtsklachten.

Nacht van het Kempens Erfgoed

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert erfgoedcel Kempens Karakter op vrijdag 22 november de Nacht van het Kempens Erfgoed. Met dit avondevenement wil Kempens Karakter u laten kennismaken met de archieven, musea, heemkringen en andere verenigingen uit onze regio. In Herentals kunt u in de Lakenhal een lezing bijwonen onder de noemer ‘Herentals in de letterkunde’. Acteur Isi Bogaerts leest fragmenten voor uit het werk van schrijvers die een band hebben met Herentals. Zowel gerenommeerde auteurs als jonge Herentalse auteurs komen aan bod. De voordracht vindt plaats om 20 uur en om 21 uur. Het stadsbestuur stelt de Lakenhal gratis ter beschikking aan de Herentalse Geschiedkundige Kring.

Startdag Chiro Morkhoven op 15 september

Op zondag 15 september organiseert Chiro Morkhoven een startdag waarop kinderen kunnen kennismaken met de werking van de Chiro. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking aan deze organisatie en maakt het Dorpsplein in Morkhoven op 15 september parkeer- en verkeersvrij. Het levert ook dranghekken en stelt het Dorpshuis te beschikking.

KLJ Noorderwijk viert tachtigjarig bestaan

In het weekend van 27, 28 en 29 september viert KLJ Noorderwijk zijn tachtigjarig bestaan met een fuif op vrijdag, de negende KLJ-quiz op zaterdag en een familiedag op zondag. Alle activiteiten vinden plaats in de tent op de KLJ-terreinen in de Kruisstraat. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking en levert dranghekken, een podium en infopanelen.

Scoutsfeesten op 13 en 14 september

Scouts 1e Kempen zet het nieuwe werkingsjaar in met de Scoutsfeesten op vrijdag 13 en zaterdag 14 september. Op vrijdag is iedereen vanaf 19 uur welkom op de comedy-avond aan de scoutslokalen in de Augustijnenlaan. Op zaterdagnamiddag is er kinderanimatie en een eetbuffet. ’s Avonds zijn er liveoptredens. Het college kent een subsidie voor culturele jongerenevenementen van 500 euro toe aan Scouts 1e Kempen, onder voorbehoud van bewezen kosten.

De Herentalse Zwemclub wast uw auto

Op zaterdag 14 september houdt de Herentalse Zwemclub een carwash op het parkeerterrein van het Netepark. De zwemmers wassen uw auto, groot of klein, voor een aantrekkelijk bedrag. De opbrengst gaat naar de clubwerking.

Sportkampen tijdens de herfstvakantie

Op 28, 29, 30 en 31 oktober kunnen kinderen en jongeren van zes tot veertien jaar deelnemen aan sportkampen in sportcomplex De Vossenberg. Ze maken er kennis met verschillende sporten. Inschrijven kan vanaf maandag 23 september om 9 uur via www.uitinherentals.be/sportkampen.