Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Fietsdiefstalpreventie

Op woensdag 23 oktober organiseren het stadsbestuur, de politie Neteland en het Fietspunt een actie rond fietsdiefstalpreventie. Tussen 7 en 19u kunt u uw fiets gratis laten graveren in het Fietspunt aan het station.

Wie zijn fiets laat graveren, krijgt er een verrassingspakket bovenop en neemt automatisch deel aan de wedstrijd ‘Win een fietsslot!’. Ondertussen kijken de medewerkers van het Fietspunt de fietsen in de fietsstallingen na. Zij duiden de mankementen aan op een kaart waarmee u naar uw gebruikelijke fietsenmaker kunt gaan. De politie controleert uw fiets op veiligheid en geeft tips over hoe u uw fiets veilig kunt stallen.

Griepvaccinatie belangrijk voor 65-plussers

Griep is een zeer besmettelijke ziekte die elke winter opnieuw opduikt. Elk jaar krijgt gemiddeld één op tien mensen griep. Vaccinatie blijft het beste middel om u tegen griep en de gevolgen ervan te beschermen. Dit is vooral belangrijk bij risicogroepen zoals senioren. Op vraag van het Lokaal Gezondheidsoverleg (LOGO) Kempen stuurt het stadsbestuur een brief naar alle inwoners tussen 65 en 69 jaar om hun hierover te informeren. Medewerkers van vzw Den Brand dragen de brieven gratis rond.


Festival in Koetshuis Le Paige

Het college ondersteunt de organisatie van het evenement De Luie Zondag. Dit festival, met optredens van Double Veterans, Frank Vander Linden en Bulsjivism feat. Roland Van Campenhout vindt plaats op zondag 29 september in Koetshuis Le Paige. De deuren gaan open om 13 uur.
 

Deel dit artikel