Stad bouwt opslagloods op Addernesten

Het stadsbestuur laat op Addernesten een opslagloods bouwen. Om het terrein goed bereikbaar te maken, moet een deel van Wuytsbergen en de Montezumalaan heraangelegd worden. Het college gunt de opdracht voor de aanleg van het terrein en de herinrichting van de toegangswegen aan de firma Hegrola voor de prijs van 594.121,43 euro. De firma Swinnen bouwt de opslagloods voor de prijs van 462.593,02 euro.

Mongoolse ambassades op bezoek in Herentals

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december vindt in het BLOSO-centrum een volleybaltornooi plaats voor de medewerkers van alle Mongoolse ambassades ter wereld. Op zaterdag 30 november ontvangt het stadsbestuur een afvaardiging van de deelnemende ploegen in de Lakenhal. De ontvangst begint om 11 uur.

Stad wil capaciteit zaal ’t Hof uitbreiden

Zaal ’t Hof is een veelgebruikte locatie voor feesten en andere evenementen. In de grote zaal en de tuinzaal mogen momenteel maximum 367 mensen binnen. Het stadsbestuur wil deze maximumcapaciteit uitbreiden naar 660 personen. Eén van de voorwaarden voor de uitbreiding is het plaatsen van een extra nooddeur in de tuinzaal. Hiervoor doet het stadsbestuur beroep op de firma Vermat uit Herentals. Deze firma plaatste ook de nooddeuren in de grote zaal van ’t Hof en in het aanpalende jeugdhuis. Het college gunt de opdracht voor 9.581,53 euro.

Het zal nog enkele maanden duren vooraleer zaal ’t Hof werkelijk 660 mensen kan ontvangen. Nadat de firma de nooddeur geplaatst heeft, moet het stadsbestuur nog enkele andere aanpassingswerken uitvoeren. Daarna kunnen de gemeenteraad en de brandweer hun goedkeuring geven.