Nieuwe vacatures bij het stadsbestuur
Het stadsbestuur heeft vacatures voor een redder (niveau D), een afdelingshoofd stadsontwikkeling (niveau A), een ploegbaas schoonmaak (niveau D), een projectleider infrastructuur (niveau A), een adjunct-stedenbouwkundige (niveau B) en een ploegleider gebouwen (niveau C). Meer informatie over de functiebeschrijvingen, de aanwervingsvoorwaarden en de sollicitatieprocedures vindt u op www.herentals.be/vacatures.


Nieuwe speeltoestellen

Het stadsbestuur koopt nieuwe speeltoestellen aan voor de speelterreinen in de woonwijken de Molekens, Sint-Janneke en Diependaal. Het college gunt de opdracht aan de firma Kompan voor de prijs van 32.149,70 euro. In juni liet het stadsbestuur enkele oude speeltoestellen verwijderen. Dit gebeurde na advies van een veiligheidsinspecteur van IOK die de speelterreinen controleerde.

Herdenking wapenstilstand op 11 november
Op 11 november worden op verschillende plaatsen in Herentals de slachtoffers van de twee wereldoorlogen herdacht. De dag begint om 8.45 uur met een bijeenkomst in de Sint-Niklaaskerk in Morkhoven. Er worden kransen neergelegd aan de kerk en op de begraafplaats.

In Noorderwijk is er om 10 uur een bijeenkomst in de Sint-Bavokerk met kransneerleggingen in de kerk, op de oude begraafplaats en op de nieuwe begraafplaats. Om 11.45 uur is iedereen welkom in de de Ghellincklaan. Daar huldigen heemkring Nortrevic en de Nationale Strijdersbond een boomkapelletje in ter herinnering aan Henri Bouwen. De herdenking wordt afgesloten met een receptie in het parochiecentrum.

In het centrum van Herentals beginnen de plechtigheden om 10.50 uur met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk is er om 11.45 uur een kransneerlegging aan het monument voor de onbekende soldaat op de Molenvest. De herdenking wordt afgesloten met een receptie in de Lakenhal. Iedereen is van harte welkom op de plechtigheden.

Herentals kookt van woede
Wereldwijd lijden 842 miljoen mensen honger. Dat is 1 op 8. Toch produceren we genoeg voedsel om de wereld anderhalve keer te voeden. Om dit onrecht onder de aandacht te brengen, organiseert 11.11.11 de actie ‘Ik kook van woede’. In het weekend van 18, 19 en 20 oktober delen mensen in heel België soep uit om hun verontwaardiging te uiten over de honger in de wereld. In Herentals zijn er soepacties op zaterdag 19 oktober vanaf 11 uur op de Grote Markt en op zondag 20 oktober vanaf 7 uur op de zondagmarkt.

Zot van zwemmen – zwembaddag in Netepark
Zwemmen is niet alleen ontzettend leuk maar ook gezond. Daarom staat de Zwembaddag op zondag 17 november in het teken van een gezonde levensstijl. In de zwembaden van het Netepark kunt u voor de gewone toegangsprijs genieten van een heleboel extra’s. In de voormiddag is er een gezond ontbijt, een kinderdisco en een les aquafitness. In de namiddag zorgt de waterattractie Ghost Ship voor extra veel plezier. Het wedstrijdbad blijft de hele dag voorbehouden voor trimzwemmers.

Subsidie voor ChiRock
Het college kent een subsidie voor culturele jongerenevenementen van 250 euro toe aan Chiro Noorderwijk voor de organisatie van ChiRock. Het evenement met liveoptredens van zes lokale muziekgroepen vindt plaats op zaterdag 26 oktober in ’t Zaaltje in Morkhoven.