U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
23.10.2013 - 13.56u
Door: Herman Gezelle

Infoavond over voedselteams - Sinds enkele jaren is er in Herentals een voedselteam actief. Een voedselteam bestaat uit een twintigtal gezinnen dat samen wekelijks duurzaam geproduceerde seizoensproducten bestelt bij lokale boeren. Het aanbod bestaat uit groentepakketten in verschillende maten, een aantal losse groenten en fruitpakketten. De pakketten worden zorgvuldig samengesteld door boer Geert van ’t Meulenhuys in Bouwel of door boer Bavo van De Kijfelaar in Noorderwijk. In Herentals zijn er twee teams actief: team Bremdael en het recent opgerichte team Spiegelfabriek. Bent u geïnteresseerd om u bij een van beide teams aan te sluiten? Kom dan op woensdag 27 november om 20 uur naar de infoavond in WZC Bremdael (Ernest Claesstraat 54). U krijgt er meer informatie over het voedselaanbod en over de praktische regelingen.

E-boeken in de bib vanaf voorjaar 2014

De bibliotheek van Herentals stapt mee in een nieuw proefproject rond het uitlenen van e-boeken. Het project van Bibnet en de Vlaamse overheid start in het voorjaar van 2014 met een beperkt aanbod van ongeveer 300 titels. Binnen de muren van de bibliotheek kunt u de e-boeken onbeperkt gratis inkijken en lezen. Aan de hand van een app kunt u de boeken op uw eigen tablet of smartphone ook offline lezen voor een termijn van vier weken. Een uitleenabonnement voor drie ontleningen kost 5 euro. Door deel te nemen aan het project wil de bibliotheek een heel nieuw publiek laten proeven van digitaal lezen.

Woningen in Markgravenstraat maken plaats voor nieuw parkeerterrein

In 2011 kocht het stadsbestuur in de Markgravenstraat de woningen met huisnummer 87 en 89 en liet deze afbreken. Op de vrijgekomen ruimte wil de stad nu een tijdelijk parkeerterrein met 23 parkeerplaatsen laten aanleggen. Het college beslist om prijs te vragen bij enkele firma’s. De kostprijs bedraagt ongeveer 41.000 euro.

Veldloop AC Herentals

Op zondag 19 januari 2014 houdt Atletiekclub Herentals haar jaarlijkse veldloop in het Netepark. Het stadsbestuur verleent zijn medewerking en stelt het terrein, de lokalen en uitleenmateriaal zoals zoals tafels, stoelen en dranghekken ter beschikking. Het stadsbestuur zorgt ook voor de trofeeën.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto