U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
07.11.2013 - 14.32u
Door: Herman Gezelle

Gezondheid staat centraal tijdens de Zwembaddag -  Zwemmen is niet alleen ontzettend leuk maar ook gezond. Daarom staat de Zwembaddag op zondag 17 november in het teken van een gezonde levensstijl. In het Netepark vindt u een informatiestand met folders over gezonde voeding en beweging. Er is ook een diëtiste aanwezig waaraan u raad kunt vragen. Zij stelt gezonde tussendoortjes voor en deelt proevertjes uit.

Realtime-informatie aan de bushaltes

Sinds kort staan er realtime-informatieborden aan vijf bushaltes in het centrum van Herentals. De borden gaan binnenkort in gebruik en geven tot op de minuut nauwkeurig aan wanneer de bus komt. Ze staan op de Grote Markt, in de Belgiëlaan en aan het station. De realtime-doorkomsttijden aan de haltes in de Belgiëlaan kunt u ook bekijken op www.delijn.be of via een link op www.herentals.be/openbaar-vervoer. Alle buslijnen die het centrum bedienen, komen voorbij deze haltes.

Kerststallen in Noorderwijk en Morkhoven

Ook dit jaar plaatst de Gemeenschapsraad van Noorderwijk een kerststal aan het Dorpshuis in Noorderwijk. Van 20 december tot en met 5 januari baat de Gemeenschapsraad er, samen met andere verenigingen, een kerstkeet uit. In Morkhoven plaatst de oud-leiding van Chiro Morkhoven van 7 december tot 18 januari een mooie kerststal op het dorpsplein. Het stadsbestuur zorgt telkens voor kerstverlichting en kerstbomen.

Laat uw fiets graveren en win een cadeaucheque

Het fietsgraveren is een onmiskenbare schakel bij fietsdiefstalpreventie, vooral bij het terugbezorgen van een fiets aan de rechtmatige eigenaar. De gemeenschapswachten graveren elk jaar tussen de 700 en 900 fietsen. Dat gebeurt tijdens de maandelijkse fietsgraveersessies, op scholen en tijdens evenementen. Het stadsbestuur verloot sinds vorig jaar elke maand een fietsslot onder de mensen die hun fiets die maand hebben laten graveren. De stad past in 2014 deze wedstrijd aan en verloot vanaf dan, in de plaats van een fietsslot, een Helemaal Herentals Kadocheque ter waarde van 10 euro.

Fietsenatelier Mol knapt weesfietsen op

Vzw Fietsenatelier Mol is een sociaal tewerkstellingsproject dat onder meer het Fietspunt aan het station uitbaat. In Mol heeft de vzw een volwaardige sociale werkplaats waar de medewerkers tweedehandsfietsen wettelijk en technisch in orde brengen. Die verkoopt de vzw verder aan betaalbare prijzen. Voortaan zullen zij ook Herentalse weesfietsen opknappen. Dit zijn fietsen die door hun (on)rechtmatige eigenaar werden achtergelaten. Het college beslist om driemaandelijks de helft van de opgehaalde weesfietsen aan de vzw te schenken voor een symbolisch bedrag van 1 euro.

Vormingsavond over fairtradeconsumptie en -productie

Op donderdag 12 december organiseert de Herentalse fairtradetrekkersgroep een vormingsavond voor de leden van de verschillende trekkersgroepen in de regio. Het thema van de avond is lokale en

Herentals steunt de mensenrechten. En jij?

Herentals steunt de mensenrechtenweek van Amnesty International al jaren. Van 5 tot 12 december hangt het stadsbestuur een spandoek op aan de trappen van de Lakenhal met de boodschap: “Herentals steunt de mensenrechten. En jij ?”. Dit jaar vraagt Amnesty International in het bijzonder aandacht voor de onderdrukking van de vrije meningsuiting in Rusland.

imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto