Grabbelpassers slaan de vleugels uit : Tijdens de kerstvakantie staan alle Grabbelpas-activiteiten in het teken van lucht, ruimte en vogels. Op het programma staan onder meer een bezoek aan Cosmodrome in Genk, een kennismaking met echte roofvogels, het timmeren van een vogelkastje en het bouwen van een waterraket. Het volledige programma vindt u op www.jeugddienstherentals.be.

Vergeet niet dat u voor de kerstvakantie een Grabbelpas voor 2013 nodig hebt. Deze kost vier euro en kunt u bestellen via www.jeugddienstherentals.be of bij de jeugddienst in het Stadspark. De inschrijvingen voor de Grabbelpas starten op maandag 9 december om 17 uur, zowel online als aan de balie van de jeugddienst. Vanaf dinsdag 10 december kunt u ook telefonisch inschrijven.

Drugpreventieproject op Herentalse scholen

Sinds 1998 werkt het stadsbestuur samen met de Herentalse scholen rond drugpreventie voor leerlingen van het derde jaar middelbaar onderwijs. Als inleiding op het thema, wonen de leerlingen op 13 en 14 januari 2014 een voorstelling van de film Afblijven bij. In elke school vindt een info- en vragensessie plaats onder begeleiding van de drughulpverleenster van de stad en de drugpreventiemedewerker van de lokale politie. De dienst preventie organiseert ook vormingsmomenten voor de leerkrachten en een informatieavond voor de ouders van de leerlingen.