Gratis zalen voor het goede doel :  op zondag 19 januari 2014 organiseert Lions Lakenpoortse een benefietavond ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. De stad verleent haar medewerking aan deze organisatie en stelt de foyer en de schouwburg gratis ter beschikking van de Lions Lakenpoortse.

Op zondag 23 september 2014 organiseert Sterren Voor Ethiopië een benefietavond voor het goede doel. De stad verleent haar medewerking aan deze organisatie en stelt de foyer en de schouwburg gratis ter beschikking van Sterren Voor Ethiopië. 

Het 29 Bataljon Logistiek wil elk jaar, van 2014 tot 2019, een benefietconcert geven ten voordele van een goed doel door. Het 29 Bataljon Logistiek wil ook telkens zaal ’t Hof gebruiken voor de maaltijd voor de muzikanten van de Muziekkapel van de Gidsen. De stad verleent haar medewerking aan deze organisatie en stelt de foyer, de schouwburg en zaal ‘t Hof gratis ter beschikking van het 29 Bataljon Logistiek.

Kunstacademie bezoekt Mons en Hornu

Op zaterdag 18 januari 2014 maken de leerlingen van de hogere en specialisatiegraad van de kunstacademie een studie-uitstap naar de tentoonstellingen Life, Death & Beauty van Andy Warhol in Bergen en Phantasmagoria van Tony Oursler in MAC’s in Hornu. De stadsbus zorgt voor het vervoer van de leerlingen. De leerlingen betalen zelf de toegangsprijs van de musea.

Behoefteonderzoek voor senioren

De seniorenraad wil in Herentals een behoefteonderzoek voor senioren organiseren. De seniorenraad wordt tijdens dit proces ondersteund door een team van de VUB onder leiding van professor Verté. Na het onderzoek wil de seniorenraad een ouderbeleidsplan opstellen. Het onderzoek kost in totaal ongeveer 5.000 euro, waarvan het stadsbestuur en het OCMW ongeveer de helft van betalen.

Nieuwe reeks Start to Swim

In het voorjaar van 2014 begint een nieuwe reeks van Start to Swim. De nieuwe reeks start op dinsdag 18 februari en de lessen vinden plaats elke dinsdag van 21 tot 22 uur, en op zaterdag van 9 tot 10 uur. U wordt begeleid door een ervaren lesgever en door vrijwilligers. Deelnemen kost 84,60 euro met twintigbeurtenkaart, en 32 euro zonder twintigbeurtenkaart.