Strooidienst staat klaar vanaf 1 november
Tussen 1 november 2012 en 31 maart 2013 staat een ploeg van de uitvoeringsdiensten opnieuw vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week paraat om gladheid van de wegen te voorkomen en te bestrijden. Het stadsbestuur doet een beroep op MeteoServices om te bepalen wanneer de strooidienst uitrijdt.

Die dienstverlening kost 1.150 euro. Herentals doet ook mee aan een testproject van Ethias en het Koninklijk Meteorologisch Instituut. Dit project is gericht op lokale overheden en biedt gratis waarschuwingen en weersvoorspellingen aan.
 
Het stadsbestuur dankt de inwoners van Herentals die vorige winter na sneeuwval de stoep voor hun woning sneeuw- en ijsvrij maakten en doet een oproep om dit te blijven doen. Dit is niet alleen een daad van goed burgerschap, het is ook een verplichting die sinds 1942 in onze stad van kracht is.

Tien jaar Netepark wint 500 euro aan zwemmateriaal
Het feestprogramma van tien jaar Netepark wint 500 euro aan zwemmateriaal. Het Netepark krijgt de prijs vanwege het aantrekkelijke programma en de mooie promotie voor de Zwembaddagen en tien jaar Netepark. De wedstrijd voor het beste programma is een organisatie van het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB). In totaal namen achttien zwembaden mee aan de wedstrijd. Het Netepark is de winnaar voor de provincie Antwerpen.
 
 
Week van de Amateurkunsten
Van vrijdag 26 april tot zondag 5 mei 2013 zet Vlaanderen het talent van amateurkunstenaars in de kijker tijdens de Week van de Amateurkunsten (WAK). Het thema van deze editie is Natuurtalent.
Iedereen die graag met kunst bezig is, kan deelnemen aan de WAK, zowel individuele kunstenaars  als verenigingen. Wilt u actief deelnemen aan de WAK in Herentals? Neem dan voor 31 december contact op met het cultuurcentrum (Grote Markt 35, tel. 014-28 51 30, cultuurcentrum@herentals.be). Laat u alvast prikkelen door het inspiratieboekje op www.wak.be.
 
Grote kerstboom op de Grote Markt
Het stadsbestuur, vzw Thals en vzw Toerisme Herentals zetten zich in om het stadscentrum tijdens de kerstperiode sfeervol in te richten. Op de Grote Markt komt een tien meter hoge kerstboom die vakkundig verlicht wordt door een externe firma. Verder hangen er op verschillende plaatsen in het centrum kleine ledlampjes, lichtgordijnen en vallende sterren. Leerlingen van het Scheppersinstituut helpen met de inrichting van de kerststal.
 
Kerststal en kerstkeet in Noorderwijk
Ook dit jaar plaatst de Gemeenschapsraad van Noorderwijk een kerststal aan het Dorpshuis in Noorderwijk. Van 21 december tot en met 6 januari baat de Gemeenschapsraad er, samen met andere verenigingen, een kerstkeet uit. Het stadsbestuur zorgt voor kerstverlichting en kerstbomen.
 
Kerststal in Morkhoven
Elk jaar zet de oud-leiding van Chiro Morkhoven een mooie kerststal op het dorpsplein van Morkhoven. Het stadsbestuur zorgt voor kerstbomen en voor de aansluiting van de kerstverlichting op de stedelijke elektriciteitskast.
 
Nieuw speeltoestel op Ekelenberg
Het stadsbestuur koopt een ballenvanger voor het speelterrein in Ekelenberg. Het leveren en plaatsen van het speeltoestel kost 968 euro.

Brandweer viert Sint-Barbara
Naar jaarlijkse gewoonte viert het Herentalse brandweerkorps op zaterdag 1 december zijn patroonheilige, Sint-Barbara. Om 10 uur trekt het korps in optocht naar het Begijnhof waar het een misviering bijwoont in de Sint-Catharinakerk. Na een middagmaal gaat de optocht verder naar de Lakenhal. Daar biedt het college van burgemeester en schepenen de brandweerlieden een receptie aan.
 

Sportkampen in de kerstvakantie
Het stadsbestuur helpt kinderen om de schoolvakanties op een gezonde en sportieve manier door te brengen. Ook tijdens de kerstvakantie kunnen jongeren van 6 tot 16 jaar deelnemen aan sportkampen. De activiteiten vinden plaats van 2 tot en met 4 januari 2013. Inschrijven kan vanaf maandag 26 november via www.uitinherentals/sportkampen of bij de sportdienst in De Vossenberg, Markgravenstraat 93.
 
KVLV Noorderwijk viert honderdjarig bestaan
In 2013 bestaat KVLV Noorderwijk honderd jaar. Het stadsbestuur ondersteunt de jubilerende vrouwenvereniging met een subsidie van 1.250 euro.