U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
29.01.2014 - 14.22u
Door: Herman Gezelle

Infovergadering verkavelingsaanvraag Draaibomen : op vraag van de stad Herentals heeft de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij Kempen (IOK) een totaalvisie opgemaakt voor het nog niet ontwikkelde woongebied tussen Schransstraat, Doornestraat en Molenstraat.

Daarnaast heeft IOK bij de stad een aanvraag ingediend voor het verkavelen van gronden in dit binnengebied. Het gaat om een verkaveling van 51 loten voor ééngezinswoningen (gekoppelde of gegroepeerde bebouwing) en 1 lot voor sociale woningen. In het kader van deze verkavelingsaanvraag organiseert de stad een openbaar onderzoek dat loopt van 24 januari tot en met 22 februari 2014. Het dossier ligt ter inzage bij de dienst ruimtelijke ordening in het administratief centrum (Augustijnenlaan 30).

Ook Durabrik zal wellicht in de nabije toekomst een verkavelingsaanvraag indienen voor een zone in het te ontwikkelen gebied. Dit betreft een verkaveling voor 54 eengezinswoningen.

Het stadsbestuur nodigt de inwoners van Morkhoven daarom uit op een infoavond waar zowel de totaalvisie van het binnengebied als beide verkavelingsontwerpen worden voorgesteld. Deze infoavond vindt plaats op woensdag 5 februari om 19.30 uur in ’t Zaaltje in Morkhoven (Molenstraat 12).

Aanstelling ontwerper voor heraanleg Goudbloemstraat

Het stadsbestuur wil in 2015 weg- en rioleringswerkzaamheden laten uitvoeren in de Goudbloemstraat. Deze werkzaamheden vinden gelijktijdig plaats met fase 2 van het project ‘herwaardering stationsomgeving’: de heraanleg van de Sint-Magdalenastraat en Kapucijnenstraat. Aangezien de Goudbloemstraat aansluit op de stationsomgeving, stelt het college dezelfde ontwerper, het studiebureau Arcadis, aan voor de opmaak van het ontwerp van de werkzaamheden. De ontwerpkosten voor dit project worden geraamd op 21.175 euro.

Europese burgers kunnen zich inschrijven op kiezerslijst

Op 25 mei vinden buiten federale en Vlaamse verkiezingen ook Europese verkiezingen plaats. Iedere burger van een lidstaat van de Europese Unie heeft, onder bepaalde voorwaarden, het recht om mee te stemmen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dit gebeurt niet automatisch: u moet zich vóór 1 maart inschrijven op de kiezerslijst. Hiervoor gaat u langs bij de dienst burgerzaken op het administratief centrum. Om u in te schrijven op de kiezerslijst moet u op 25 mei 2014 minstens 18 jaar zijn, ingeschreven zijn in het bevolkings- of vreemdelingenregister van Herentals en niet geschorst of uitgesloten zijn als kiezer door de rechter.

De Toverlantaarn


Op 15 en 16 maart kunt u een voorstelling van De Toverlantaarn bijwonen in cultuurcentrum ’t Schaliken. De Toverlantaarn is een project van de Stedelijk Academie voor Muziek, Woord en Dans. De leerlingen uit de dansafdeling staan centraal. Maar ook de muziekklassen, de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst en circusschool Locorotondo werken mee. Het project heeft bovendien een regionale uitstraling want naast de leerlingen dans uit Herentals treden ook leerlingen van de vestigingen in Lille, Kasterlee en Vorselaar op. Kaarten kosten 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen jonger dan twaalf jaar.

Herentals Fietst en Feest

In 2014 vindt de 10e editie van Herentals Fietst en Feest plaats. Op donderdag 31 juli is er het na-Tourcriterium en op vrijdag 1 augustus het volksfeest met Herentals Loopt, de tweede editie van Herentals Sjot en veel muziek. Herentals Fietst en Feest is een organisatie van vzw De Markt Fietst, met medewerking van de stad Herentals.

Sportkampen krokusvakantie

Van 3 tot 7 maart kunnen kinderen en jongeren van zes tot zestien jaar deelnemen aan sportkampen. Inschrijven kan vanaf maandag 3 februari via www.uitinherentals.be/sportkampen. Daar vindt u ook meer informatie over de verschillende kampen.

Huldiging sportkampioenen

Herentals telde het afgelopen jaar heel wat sportieve kampioenen onder zijn inwoners en ook de Herentalse sportclubs leverden goede prestaties. Zoals elk jaar zetten de Herentalse sportraad en het stadsbestuur deze sporters in de bloemetjes. Samen met hun familie en supporters worden zij uitgenodigd op vrijdag 7 maart om 20 uur in de schouwburg van cultuurcentrum ’t Schaliken. Na de huldiging geeft het stadsbestuur een receptie in de foyer.

Houden van Griffelrock 2014


Senioren die op donderdag 24 april naar het muziekfestival Houden van Griffelrock willen gaan, kunnen hiervoor kaarten bestellen bij de dienst welzijn in het administratief centrum. Het stadsbestuur zorgt voor drie bussen die de festivalgangers naar het Sportpaleis en terug voeren. Een ticket kost 9 euro. Wie mee wil met de bus, betaalt hiervoor een waarborg van 5 euro. De aanwezigen krijgen de waarborg terugbetaald bij het vertrek.

Gevangenis Turnhout: wat u altijd wilde weten maar nooit kon vragen

De Lokale Politie Neteland organiseert op donderdag 13 februari om 20 uur een politieacademie over de gevangenis van Turnhout. Gevangenisdirecteur Marc Hendrickx schetst de plaats van de gevangenis van Turnhout binnen Justitie. Hij bespreekt de geschiedenis en de actuele toestand van de gevangenis.

Hoeveel gevangenen verblijven er? Wat is hun statuut? Wat zijn de opdrachten van het personeel? Tot slot is er ruimte voor vragen. De politieacademie vindt plaats in de Lakenhal. Deelnemen is gratis maar u moet zich wel vooraf inschrijven.

Meer informatie en inschrijvingen: info@politieneteland.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto