Replay Festival in Netepark :  Op zaterdag 26 april vindt het Replay Festival plaats in het Netepark. Met vijftig nationale en internationale dj’s op vier verschillende podia is het een niet te missen opener van het festivalseizoen in de Kempen. U vindt alle informatie op www.replayfestival.be.

De organisatie verwacht ongeveer 8.500 bezoekers. Om het verkeer in goede banen te leiden, vaardigt het college een tijdelijk verkeersreglement uit van zaterdag 26 april om 11 uur tot zondag 27 april om 1 uur. De Olympiadelaan, Vorselaarsebaan en Bornstraat zijn afgesloten voor het doorgaand verkeer. De Olympiadelaan doet dienst als kiss-and-ride-zone. Van aan de Saffierstraat op het industrieterrein brengt een pendelbus de bezoekers gratis naar het festival en terug. Op de Oud-Strijderslaan en de Cardijnlijn, tussen de Sint-Jobsstraat en de Netelaan, worden betaalparkings ingericht.

Infoavond pensioenhervorming verhuist wegens groot succes naar schouwburg

De seniorenraad nodigde de afgelopen weken de toekomstige gepensioneerden van Herentals uit op een infoavond over de pensioenhervorming in zaal ’t Hof. Op dit moment zijn er 280 mensen ingeschreven. Om de avond voor elke aanwezige zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, verhuist de infoavond van zaal ’t Hof naar de schouwburg van cc ’t Schaliken. De infoavond vindt plaats op donderdag 24 april en start om 19 uur.

Het stadsbestuur van Herentals zoekt jobstudenten

Het stadsbestuur heeft tijdens de komende zomermaanden studentenjobs bij de schoonmaak, het Hummeltjeshof, de jeugddienst, de dienst toerisme, de dienst milieu en de stedelijke werkplaats, en voor redders in het Netepark. Meer bijzonderheden over deze studentenjobs vindt u op www.herentals.be/vacatures. Kandidaten dienen zich op woensdagnamiddag, tussen 13.30 uur en 17.30 uur, of na afspraak, persoonlijk aan bij Manpower (Hofkwartier 26 in Herentals). Dit kan tot en met 31 mei 2014.

Nog vacatures bij het stadsbestuur

Het stadsbestuur legt een wervingsreserve aan voor technisch beambten (m/v) wegen, signalisatie en bermbeheer. Het werft ook twee halftijdse administratief assistenten (m/v) aan voor het Netepark. De Herentalse brandweer ten slotte is op zoek naar nieuwe vrijwilligers (m/v). Solliciteren voor deze functies kan tot en met 11 mei 2014. Bekijk de volledige vacatures op www.herentals.be/vacatures.

Gratis fietsgraveren tijdens opening toeristisch seizoen


Op zondag 27 april viert Herentals de opening van het toeristisch seizoen. Alle toeristische attracties in onze stad en deelgemeenten zijn dan open. U kunt die dag ook uw fiets gratis en zonder afspraak laten graveren. De gemeenschapswachten staan van 13 tot 17 uur aan het cultuurcentrum op de Grote Markt.

Stad bestrijdt processierupsen

Na de afgelopen, zachte winter duiken weldra de eerste eikenprocessierupsen opnieuw op. De behaarde rupsen kunnen ernstige jeukhinder veroorzaken. Het stadsbestuur neemt daarom zijn verantwoordelijkheid om de processierupsen te bestrijden. De haarden op openbaar domein en de haarden in de buurt van scholen, worden weggenomen op kosten van het stadsbestuur. De stad heeft hiervoor een budget van 25.000 euro. De milieudienst verzamelt de meldingen.

Open Monumentendag

Op zondag 14 september neemt Herentals voor de zesentwintigste keer deel aan Open Monumentendag. Het stadsbestuur werkt samen met het lokale comité een programma uit rond het thema ‘erfgoed vroeger, nu en in de toekomst’. De Sint-Waldetrudiskerk en de Begijnhofkerk staan open voor het publiek en u kunt deelnemen aan een natuurwandeling onder begeleiding van een gids.

Werelddag zonder tabak op 31 mei

31 mei is de Werelddag zonder Tabak, traditioneel een dag om stil te staan bij de gevolgen van het roken. Dit jaar gaat de campagne over hoe u als ouder kunt voorkomen dat uw kind rookt, drugs gebruikt of onverstandig omgaat met alcohol. Samen met LOGO Kempen organiseert het stadsbestuur enkele acties. Zo vindt u in de maand mei op verschillende plaatsen infostands met brochures over gezonder leven zonder tabak. U bent ook welkom in de antirooktent. Die staat op dinsdag 20 mei van 13 tot 16 uur aan De Cirkel (Sociale Campus Spiegelfabriek, Lierseweg 132/A) en op vrijdag 11 juli op de feestmarkt in het stadscentrum. Een tabacoloog geeft er uitleg over de mogelijkheden om te stoppen met roken, doet proeven doet met een rookrobot en voert CO-tests uit bij rokers en niet-rokers.

Volleybalclub Sint-Janskring bestaat vijftig jaar

Volleybalclub Sint-Janskring bestaat dit jaar vijftig jaar. Het schepencollege kent de vereniging een subsidie voor jubilerende verenigingen van 500 euro toe en biedt de vereniging op vrijdag 5 september om 19 uur een receptie aan in de Lakenhal. Aansluitend vindt de officiële opening van een tentoonstelling over VC Sint-Janskring plaats in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken.

Meer informatie: sportdienst, De Vossenberg, Markgravenstraat 93, tel. 014-28 52 50,
info@herentals.be

Scholenveldloop in het Netepark

De zestiende editie van de scholenveldloop vindt plaats op dinsdag 23 september in het Netepark. De veldloop is een organisatie van de stad in samenwerking met AC Herentals.