Stad tegen hondenpoep :   Al jaren voeren het stadsbestuur en de lokale politie een strijd tegen hondenpoep. Hondenpoep blijft immers een van de grootste ergernissen in Herentals, zowel voor bewoners als voor bezoekers. Elk jaar brengt het stadsbestuur dit probleem daarom terug onder de aandacht. Tijdens de campagne spreken de gemeenschapswachten hondeneigenaars aan met de vraag of zij een hondenpoepzakje bij hebben. Hondeneigenaars die zakjes bijhebben, krijgen een zakje hondensnoepjes. Eigenaars die geen zakje bijhebben, krijgen een rolletje zakjes. Als de gemeenschapswachten een hondeneigenaar effectief hondenpoep zien opkuisen, dan krijgt de hond een speelgoedje. De gemeenschapswachten planten ook vlaggetjes op hondendrollen in probleemzones in de stad.

Met deze jaarlijkse campagne wil de stad hondeneigenaars blijvend bewust maken van de belangrijke rol die zij spelen om dit probleem op te lossen. De meeste hondeneigenaars dragen immers hun verantwoordelijkheid en de stad wenst hen hiervoor te danken. Door hun inspanningen werken zij actief mee aan een mooie en aangename stad. Er zijn echter nog steeds enkele hardnekkige overtreders die hun verantwoordelijkheid niet opnemen.

Inwoners van Herentals, Morkhoven en Noorderwijk die de actie tegen hondenpoep willen steunen, kunnen bij de stad een campagneaffiche aanvragen om tegen hun raam te hangen. U kunt deze affiche aanvragen via het e-loket, aan de balie van het administratief centrum of telefonisch via 014-28 50 50.

iPads op de kunstacademie

Op dinsdag 6 mei start in de academie voor beeldende kunst een projectweek rond het gebruik van iPads in een klaslokaal. De projectweek loopt in samenwerking met het Onderwijssecretariaat voor Steden en Gemeenten (OVSG). Met deze projectweek wil de academie de leerlingen kennis laten maken met nieuwe technieken die ook in de kunstwereld aan belang winnen.

Kinderen op het kasteel

Elk jaar vindt in kasteel Le Paige de tentoonstelling Kinderen op het kasteel plaats, een expo met werken van en door de kinderen van het Herentalse lager onderwijs. De tentoonstelling vindt dit jaar plaats van 17 mei tot en met 1 juni en is telkens open op zaterdag en zondag. Op zondag 18 mei kunt u tijdens de tentoonstelling ook genieten van Open Park, het jaarlijkse muziekconcert van de Herentalse muziekverenigingen.