U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
13.05.2014 - 13.45u
Door: Herman Gezelle

Vergroot de Hoop  :   De stad neemt opnieuw deel aan de actie Vergroot de Hoop. Tussen 15 juni en 31 augustus kunt u uw taxussnoeisel gratis afleveren op het recyclagepark. In het snoeisel van de taxushaag zit een stof die gebruikt wordt om geneesmiddelen tegen kanker te maken. Enkel jong, eenjarig snoeisel bevat deze waardevolle stof. Het is dus belangrijk dat het verzamelde snoeigroen afkomstig is van hagen die jaarlijks gesnoeid worden.

Snoei uw taxushaag alleen bij droog weer en gebruik een zeil of doek om het snoeigroen op te vangen. Taxussnoeisel dat nat is of vermengd is met aarde, gras of ander groen, is waardeloos. Breng het taxussnoeisel binnen 24 uur naar het recyclagepark. Per kubieke meter ingezameld snoeisel gaat er 50 euro naar de vzw Olivia Hendrickx Research Fund. Vergroot de Hoop is een actie van Boomkwekerijen Van Hulle B&C.

Volg de Rode Duivels op een groot scherm

Supportert u ook voor de Rode Duivels? Kom dan op dinsdag 17 juni, zondag 22 juni en donderdag 26 juni naar de Grote Markt in Herentals. De cafébazen van de Grote Markt zorgen voor een groot scherm waarop iedereen de wereldbekerwedstrijden van de Rode Duivels kan bekijken. Van 18 tot 24 uur zorgen de cafébazen ook voor animatie en eet- en drankstandjes. Als de Rode Duivels verder doorstoten op het WK, kunt u ook op de Grote Markt terecht voor de achtste finales, de kwartfinales, de halve finales en wie weet zelfs voor de finale op zondag 13 juli.

Ook kinderen met een handicap welkom bij De Sjallekes

De Sjallekes is er voor kinderen geboren tussen 2000 en 2009. De speelpleinwerking loopt van 30 juni tot 18 juli, van 28 juli tot 8 augustus en van 18 tot 22 augustus. Op vrijdag kunnen kinderen met een handicap komen meespelen. De animatoren volgen een speciale opleiding, zodat zij uw kind goed kunnen opvangen. Laat wel vooraf aan de jeugddienst weten welke handicap uw kind heeft. Zo kunnen de animatoren er rekening mee houden bij het opmaken van hun planning.

Dag van de hond

Op zaterdag 14 juni organiseert hondenschool Sint-Bavo de Dag van de Hond. Tijdens dit evenement komen verschillende disciplines van de hondensport aan bod. Er zijn demonstraties, wedstrijden en een tentoonstelling. Omdat Sint-Bavo lid is van de sportraad zorgt het stadsbestuur voor een trofee. Iedereen is van 10 tot 17 uur welkom aan de hondenschool (Dikberd 25). De toegang is gratis.

imageMeer nieuws

Dit is beslist op de Nationale Veiligheidsraad

Dit is beslist op de Nationale Veiligheidsraad
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.09.2020 - 14.32u

Sciensano lanceert nieuwe COVID-19-barometer

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.09.2020 - 17.40u

Start academiejaar: zo ga je coronaproof op kot

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.09.2020 - 17.38u

Torfs ziet omzet stijgen na faillissement Brantano

Torfs ziet omzet stijgen na faillissement Brantano
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.09.2020 - 17.34u

Dubbel zoveel betalingen met smartphone

Kempen regio | Vlaanderen 22.09.2020 - 17.32u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto