Stemmen kan ook met de fiets : Op zondag 25 mei vinden de verkiezingen plaats voor het Europese, het Belgische en het Vlaamse parlement. Omdat iedereen moet gaan stemmen, kan het verkeer aan de stembureaus af en toe zeer druk worden. Het stadsbestuur vraagt kiezers daarom om zoveel mogelijk met de fiets of te voet te gaan stemmen. Op die manier kunnen verkeersopstoppingen vermeden worden en kunnen mensen die moeilijker met de fiets of te voet in het stembureau geraken, makkelijker hun stem uitbrengen.

U kunt bovendien stemmen tussen 8 en 16 uur. Door deze ruime uren kunt u het juiste moment uitkiezen om uw stem uit te brengen. Zo verkort u mee de wachttijden aan het kiesbureau.

Opgepast voor gauwdieven

Het aantal gauwdiefstallen in Herentals blijft hoog. Vooral tijdens de vakantie- en soldenperiode in juli slaan gauwdieven vaak hun slag. Daarom voeren het stadsbestuur en de Lokale Politie Neteland actie tijdens de jaarlijkse feestmarkt op vrijdag 11 juli. Aan de infostand kunt u terecht voor preventietips. Ook Li Pak Ni Me, een opgewekte Chinese verschijning, spreekt u van onder zijn grote rijsthoed aan om u te waarschuwen voor gauwdieven en tips te geven. De gemeenschapswachten maken u, zoals elke week tijdens de markt, attent op onveilige situaties. Ook de marktkramers en de handelaars in het centrum dragen hun steentje bij. Zij hangen posters op om hun klanten te waarschuwen voor zakkenrollers.


Nieuwe promofilm van Herentals

Het stadsbestuur laat een nieuwe promofilm van Herentals maken. De film duurt drie minuten en toont Herentals als bruisende stad waar het hele jaar door veel te beleven valt. Het stadsbestuur wil de film in de eerste plaats als nieuwjaarsboodschap gebruiken en later ook als promofilm om Herentals voor te stellen aan toekomstige inwoners, toeristen en bezoekers van het winkelcentrum. Het schepencollege gunt de opdracht voor de productie van de film aan de firma Alwagraafis uit Herentals voor een bedrag van 4.840 euro.

Samenaankoop maakt gas en elektriciteit voordeliger

Het stadsbestuur, de autonome gemeentebedrijven, het OCMW en het AZ Herentals kopen samen gas en elektriciteit aan. Het schepencollege gunt de opdracht voor het leveren van elektriciteit voor de openbare verlichting en voor de installaties en gebouwen van de verschillende besturen aan leverancier Lampiris voor de prijs van 407.510,07 euro (exclusief btw). De opdracht voor het leveren van aardgas wordt gegund aan leverancier Eni Gas & Power voor de prijs van 343.292,48 euro (exclusief btw). De nieuwe contracten voor gas en elektriciteit gaan in op 1 januari 2015 en eindigen op 31 december 2017.

’t Schaliken krijgt nieuwe goederenlift

De goederenlift van cultuurcentrum ’t Schaliken is dringend aan vervanging toe. Het college gunt de opdracht voor het leveren en plaatsen van een nieuwe lift aan de firma Lift-it uit Vosselaar voor de prijs van 52.653,15 euro.

Weg- en rioleringswerkzaamheden in de Schoutenlaan

Het stadsbestuur plant weg- en rioleringswerkzaamheden in de Schoutenlaan. Het schepencollege gunt de opdracht aan de firma Frans Van Gorp uit Lille voor 484.980,23 euro.