Uitwijkstroken in Duipt
Het college beslist om in Duipt tussen de Kruisstraat en de Doornestraat drie extra uitwijkstroken aan te leggen. Langs beide zijden van de weg komt een kasseistrook van een meter breed over een lengte van 25 meter. Aan deze uitwijkstroken is kruisend verkeer mogelijk zonder dat de berm beschadigd wordt.
 
Herdenking wapenstilstand op 11 november
Op 11 november worden op verschillende plaatsen in Herentals de slachtoffers van de twee wereldoorlogen herdacht. De dag begint om 7.45 uur met een misviering in de Zandkapel. Om 8.45 uur is er een bijeenkomst aan de Sint-Niklaaskerk in Morkhoven met een kransneerlegging aan de kerk en kransneerleggingen op de begraafplaats aan het monument voor de Engelse overledenen en aan het monument voor de oud-strijders van de Tweede Wereldoorlog.
 
In Noorderwijk is er om 10.30 uur een bijeenkomst op de oude begraafplaats aan de Sint-Bavokerk met een kransneerlegging op het graf van Sus Moors. Om 11 uur zijn er kransneerleggingen op de nieuwe begraafplaats op het graf van Louis Dams en aan het oud-strijdersmonument. De herdenking wordt om 11.45 uur afgesloten met een receptie in café De Sportwereld.
 
In het centrum van Herentals beginnen de plechtigheden om 10.50 uur met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk is er om 11.45 uur een kransneerlegging aan het monument voor de onbekende soldaat op de Molenvest. De herdenking wordt afgesloten met een receptie in de Lakenhal. Iedereen is van harte welkom op de plechtigheden.
 
Subsidie voor cultuurverenigingen
Het stadsbestuur wil zo veel mogelijk mensen en verenigingen stimuleren om deel te nemen aan het culturele leven in de stad. Daarom heeft het stadsbestuur van Herentals een reglement voor de subsidiëring van culturele verenigingen. Dit jaar verdeelt het stadsbestuur het totale subsidiebedrag van 13.600 euro over 57 verenigingen. De verdeling gebeurt aan de hand van de ingediende jaarverslagen en de berekening door het bestendig bureau van de Herentalse cultuurraad.
 
Koningsfeest op 15 november
15 november is de feestdag van de Koning. Om 11 uur wordt een plechtig Te Deum gezongen in de Sint-Waldetrudiskerk. Aansluitend biedt het stadsbestuur een receptie aan in de Lakenhal.
 
kOsh zingt voor het klimaat
In navolging van de nationale actie Sing for the Climate willen ook de vijf secundaire scholen van kOsh hun steentje bijdragen aan de zorg voor het klimaat. Op vrijdag 26 oktober komen de leerlingen samen op de Grote Markt om te zingen voor het klimaat. De Grote Markt blijft na de wekelijkse markt autovrij. Het stadsbestuur ondersteunt dit initiatief en stelt de podiumwagen gratis ter beschikking.
 
ProSwap gaat op safari
De ProSWAP biedt twaalf- tot zestienjarigen de kans om tijdens de schoolvakanties op een betaalbare manier aan activiteiten deel te nemen. In de herfstvakantie gaan de ProSWAPpers op safari naar de Beekse Bergen. Op dinsdag 30 oktober vertrekt de bus om 8.30 uur richting Hilvarenbeek in Nederland. Deelnemen kost 14 euro. Inschrijven kan vanaf maandag 15 oktober om 17 uur, zowel op www.jeugddienstherentals.be als aan de balie van de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf 16 oktober kunt u ook telefonisch inschrijven (tel. 014-21 21 86).
 
Herentalse Bierfeesten
Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober vindt in zaal ’t Hof de vijftiende editie van de Herentalse Bierfeesten plaats. U kunt er opnieuw proeven van meer dan honderd bekende en minder bekende bieren. De opbrengst gaat naar de werking van KSJ Herentals. Op het parkeerterrein achter zaal ’t Hof geldt een parkeerverbod op de eerste rij parkeerplaatsen achter de zaal.
 
Herentals steunt de mensenrechten. En jij?
Herentals steunt de mensenrechtenweek van Amnesty International al jaren en hangt telkens een spandoek op aan de trappen van de Lakenhal. Het spandoek draagt als boodschap: “Herentals steunt de mensenrechten. En jij ?”. Het spandoek hangt aan de Lakenhal van 30 november tot 10 december.