Belgium Boretti BBQ Cup : Op zaterdag 13 en zondag 14 september organiseert vzw Hertals voor het derde jaar op rij een kampioenschap barbecue op de Grote Markt. Na twee succesvolle edities van het Kempisch Kampioenschap BBQ, wordt het evenement dit jaar omgedoopt tot het Boretti Belgisch Kampioenschap Culinair Barbecueën, of kortweg de Boretti BBQ Cup. Iedereen is welkom om te proeven van de verschillende gerechten en te genieten van liveoptredens en andere animatie. Ploegen die willen deelnemen, kunnen zich inschrijven op www.vzwhertals.be. Het stadsbestuur verleent logistieke medewerking aan het evenement.

Provinciale groepsaankoop zonnepanelen

Het provinciebestuur van Antwerpen organiseert een groepsaankoop van zonnepanelen. Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich nog tot en met dinsdag 12 augustus vrijblijvend inschrijven via www.samengaanwegroener.be. Op 13 augustus vindt de veiling plaats en enkele weken later ontvangt u een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier. Pas dan beslist u of u de zonnepanelen al dan niet aankoopt. Om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, organiseert het provinciebestuur op 18 september een infoavond in Herentals. U ontvangt hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Meer informatie: www.samengaanwegroener.be, tel. 0800-26 177

Festival van Vlaanderen

In het kader van het Festival van Vlaanderen organiseren het provinciebestuur van Antwerpen en het stadsbestuur van Herentals op zaterdag 4 oktober een concert in de Sint-Waldetrudiskerk. De Salzburger Solisten brengen er het Adagio van Samuel Barber en de Métamorphoses van Richard Strauss. Kaarten zijn te koop bij cultuurcentrum ’t Schaliken.

Terrasrock aan 10R20

Op zaterdag 26 juli plant jeugdhuis 10R20 een nieuwe editie van Terrasrock op de Grote Markt. Naast jong talent uit Herentals en omstreken, staan er ook enkele bands op het podium die al wat langer meedraaien. Het schepencollege geeft het jeugdhuis de toestemming om van 18 tot 22 uur muziek te maken op het plein voor het jeugdhuis. Na 22 uur verplaatst het feest zich naar binnen.

Viering 65-jarigen

Het stadsbestuur nodigt alle 65-jarigen uit die in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven wonen. Iedereen die in 1949 werd geboren, is op vrijdag 3 oktober om 17 uur welkom op de receptie in de Lakenhal.

Clásica Egaña in Noorderwijk

Op zondag 14 september vindt de vijfde editie van de Clásica Egaña plaats in Noorderwijk. U kunt deelnemen aan een fietstocht, een jogging, een wandelzoektocht of een fiets-en-looptocht van Scherpenheuvel naar Noorderwijk. De vzw Berto schenkt de opbrengst van deze familiesportdag aan het goede doel. Het stadsbestuur steunt dit project en stelt materiaal, water en elektriciteit ter beschikking van de organisatoren. Meer informatie vindt u op www.clasica-egana.be.

Nieuwe reeks Start to Swim

Zwemmen is goed voor uw conditie, figuur en humeur. Maar hoe begint u eraan? En nog belangrijker: hoe houdt u het vol? Start to Swim geeft u een duwtje in de rug. Tien weken lang krijgt u begeleiding, technische tips en advies van ervaren lesgevers. U mag gebruikmaken van het zwem- en lesmateriaal van het Netepark. De lessenreeks start op dinsdag 16 september. Er zijn trainingssessies op dinsdag van 21 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 10 uur. Deelnemen kost 84,60 euro met en 32 euro zonder twintigbeurtenkaart. Inschrijven kan vanaf eind augustus op www.uitinherentals.be.