U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
05.09.2014 - 14.30u
Door: Herman Gezelle

Verkeerssituatie helicopterpleintje wordt aangepast :  Vorig jaar legde de stad het helicopterpleintje opnieuw aan. Met deze ingreep werd de verkeerssituatie voor de schoolgaande jeugd aanzienlijk verbeterd. Toch zijn er nog problemen. Zo rijden of parkeren heel wat wagens op het fietspad. Dit zorgt voor een onveilige situatie voor ouders die hun kinderen met de fiets brengen of afhalen.

De stad wil dit probleem oplossen en plaatst buigzame paaltjes langs het fietspad. Zo krijgen fietsers een veilige doorgang. De stad moet dan wel het fietspad versmallen tot 2 meter. De stad zal ook het KOSH een brief sturen met de vraag om ouders te sensibiliseren om niet op de kiss & ride te parkeren. De politie zal op regelmatige basis controles uitvoeren.

Doe mee met het Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker

Al sinds 1995 verkopen duizenden vrijwilligers tijdens het derde weekend van september azalea’s ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Voor de twintigste editie van het Plantjesweekend op 19, 20 en 21 september is de organisatie nog op zoek naar extra helpende handen. U kunt zelf kiezen hoe lang u wilt helpen: een paar uur, een namiddag, een hele dag, … U staat bovendien nooit alleen aan een verkoopstand maar u krijgt altijd ondersteuning van mensen met ervaring. Wilt u graag helpen, kom dan naar de infoavond op maandag 8 september om 18.30 uur in het administratief centrum (Augustijnenlaan 30). Inschrijven kan bij de dienst preventie (tel. 014-28 50 50, preventie@herentals.be).

Senioren in beweging

In het najaar van 2014 kunnen senioren op woensdag van 10 tot 11 uur in de Vossenberg deelnemen aan een mooi programma van sportieve activiteiten. Deelnemen kost 3,20 euro per persoon per les.

Stad brengt senioren op de hoogte van nieuwe griepcampagne

Het stadsbestuur stuurt elke senior van 65 tot 69 jaar een brief met daarin de vraag om zich te laten vaccineren tegen griep. Via deze campagne wil de stad meewerken aan de preventie van infectieziekten, zoals griep. De stad verspreidt ook affiches en folders om de actie te promoten.

Griep is een zeer besmettelijke ziekte die elke winter opnieuw opduikt. Gemiddeld krijgt ongeveer één op tien mensen griep. Meestal geneest men vanzelf na enkele dagen, maar bij sommige mensen kan griep ernstige gevolgen hebben. Vaccinatie is de enige manier om u tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen.

Wandel mee met de fairtrade-trekkersgroep

De fairtrade-trekkersgroep van Herentals nodigt iedereen uit om op zaterdag 11 oktober mee te doen met hun fairtradewandeling. De wandeling start tussen 13 en 15 uur in de tuin van het Fundatiehuis (Begijnhof 27). Er zijn leuke tussenstops met activiteiten of rondleidingen en lekkere hapjes. De wandeling verloopt in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel Herentals en KWB Herentals.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto