De bladkorven zijn onderweg : Herentals heeft heel wat mooie bomen in het straatbeeld. Deze bomen hebben hun nut en zijn van ecologisch belang, maar kunnen in het najaar hinder veroorzaken door hun bladval. De afgevallen bladeren zorgen voor gladde stoepen of kunnen rioolkolken verstoppen. De groendienst heeft in de herfst de handen meer dan vol, maar gelukkig hebben veel buurtbewoners de gewoonte om de bladeren zelf op te ruimen.

Om de buurtbewoners te helpen, plaatst de stad in oktober in verschillende straten bladkorven en bladwanden. Hierin mogen alleen bladeren van bomen die tot het openbaar domein behoren. Er hoort dus geen groenafval in of bladeren van bomen en struiken op privé-eigendom. De groendienst komt verschillende keren langs om de verzamelde bladeren op te halen. Waar het mogelijk is, ruimt de stad de bladeren met de klepelmaaier op.

Vijf nieuwe digitale informatieborden

De stad plaatst in de loop van dit jaar vijf nieuwe digitale informatieborden. De borden worden geplaatst op de Augustijnenlaan, de Olympiadelaan, de Vorselaarsebaan, de Sint-Jobsstraat en de Herenthoutseweg. Op de informatieborden komen aankondigingen van onder meer het stadsbestuur, het OCMW, de veiligheidsdiensten en de verenigingen die aangesloten zijn bij een Herentalse adviesraad.

Stad mag percelen voor fietspad aan Lierseweg onteigenen

Het stadsbestuur krijgt van de Vlaamse overheid groen licht om zes percelen langs de Lierseweg te onteigenen. De stad slaagde er niet in om met de twee eigenaars van de percelen een akkoord in der minne af te sluiten, maar kon juridisch niet tot gerechtelijke onteigening overgaan. Met het besluit van de Vlaamse overheid kan dat nu wel. De stad wil de gronden verwerven in opdracht van de Vlaamse overheid, die langs de Lierseweg een veilig, vrij liggend fietspad wil aanleggen.

Sporten met het 29 Bataljon Logistiek

Het 29 Bataljon Logistiek uit Grobbendonk organiseert in september enkele sportieve activiteiten ten voordele van het goede doel. Op donderdag 18 september is er de achttiende editie van de fiets- en veldtoertocht Dwars door de Kempen. U kunt kiezen tussen wegritten van 50 en 100 kilometer en mountainbikeritten van 15, 25 en 45 kilometer. Starten kan tussen 8 en 11 uur aan kazerne Den Troon (Bevrijdingsstraat 31 in Grobbendonk). Op zondag 21 september kunt u met de hele familie mee sporten tegen kanker. Er zijn wandelingen, fietstochten, een natuurloop en een moutainbiketocht met een hindernissenparcours voor kinderen. De fiets- en mountainbiketochten lopen over het grondgebied van Herentals.

Chirock

Op zaterdag 25 oktober organiseert Chiro Noorderwijk een nieuwe editie van ChiRock. Het evenement met liveoptredens van zes lokale muziekgroepen vindt plaats in Zaal Zucht naar Kunst in Morkhoven.