Win een auto met de eindejaarsactie van de Herentalse handelaars : Na het succes van vorig jaar organiseert de Herentalse middenstandsvereniging vzw Thals voor de tweede maal een grote eindejaarswedstrijd. De hoofdprijs is opnieuw een KIA Picanto, geschonken door Garage Peeters. Om deel te nemen aan de wedstrijd moet u tussen 1 en 31 december stempels verzamelen bij de deelnemende handelaars uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Als u stempels van tien verschillende winkels hebt, kunt u uw wedstrijdformulier indienen. Vanaf half november staat de wagen tentoongesteld op de Grote Markt.

Infosessie over rouw en verlies

Op donderdag 6 november organiseert de seniorenraad een informatiesessie over rouwverwerking. De praatnamiddag vindt plaats in zaal ’t Hof op de Grote Markt en start om 14 uur. Spreker Geert Hulselmans geeft uitleg over de betekenis van het woord rouw, over aanvaarden, loslaten en zoveel meer. Inschrijven kan bij ’t Convent of bij de dienst sociale zaken in het administratief centrum.

‘Vriend van’-campagne deelt croissants uit in Morkhoven

Met de campagne ‘vriend van’ wil de provincie Antwerpen mensen aanzetten tot het nemen van milieuvriendelijke acties. Dit kan op vele vlakken: er zijn acties die tijdswinst opleveren, geld sparen, handig of gewoon leuk zijn. Met elke actie verdienen de deelnemers sterren op www.vriendvan.be. Eind augustus werd de kaap van 25.000 sterren bereikt. Om de deelnemers te bedanken, deelt de provincie croissants en drinkbussen uit aan fietsers op verschillende fietsostrades in de provincie. Op vrijdag 18 oktober staat het ‘vriend van’-team van 7 tot 9 uur op het stationsplein in Morkhoven.

Herdenking wapenstilstand op 11 november

Op 11 november worden op verschillende plaatsen in Herentals de slachtoffers van de twee wereldoorlogen herdacht. De dag begint om 8.30 uur in Morkhoven met een kransneerlegging aan de Sint-Niklaaskerk en kransneerleggingen op de begraafplaats bij de graven van de vliegeniers en de graven van oud-strijders Vic T’Seyen en Jos Van Asbroeck.

In Noorderwijk zijn er van 10.15 uur tot 11.30 uur kransneerleggingen aan de Sint-Bavokerk, op de oude en de nieuwe begraafplaats en aan het monument ter herdenking van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De herdenking wordt om 12 uur afgesloten met een receptie in café Sportwereld.

In het centrum van Herentals beginnen de plechtigheden om 10.50 uur met een bloemenhulde aan het monument van de Boerenkrijg op de Grote Markt. Na een misviering in de Sint-Waldetrudiskerk is er om 11.45 uur een kransneerlegging aan het monument voor de onbekende soldaat op de Molenvest. De herdenking wordt afgesloten met een receptie in de Lakenhal. Iedereen is van harte welkom op de plechtigheden.

Nieuwe containerwagen voor stedelijke werkplaats


De dubbelas-containerwagen van de stedelijke werkplaats dateert van 1999. Omdat de onderhoudskosten hoog oplopen, laat de stad de wagen vervangen. Het schepencollege kent de opdracht voor het leveren van een nieuwe containerwagen toe aan Garage Peeters uit Herentals voor de prijs van 131.443,51 euro.