U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
17.10.2014 - 10.13u
Door: Herman Gezelle

Stad neemt studiebureau onder de arm voor project Begijnhofpark : De stad wil volgend jaar een subsidiedossier voor het project Begijnhofpark indienen bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het ANB ondersteunt projecten die zorgen voor meer groen in de stad of het bestaande groen verbeteren. Voor de opmaak van de projectstudie stelt het stadsbestuur een studiebureau aan. Het schepencollege gunt de opdracht aan Atelier Parkoer uit Antwerpen voor de totale prijs van 15.125 euro plus een uurprijs van 54,45 euro.

Stad verkoopt afgedankt materiaal via onlineveiling

In september organiseerde het stadsbestuur voor het eerst een onlineveiling om afgedankt materiaal te verkopen. De verkoop verliep vlot en kende een mooie opbrengt. Omdat de stad alweer enkele oude voertuigen, machines en ander uit dienst genomen materiaal ter beschikking heeft, beslist het schepencollege om opnieuw samen te werken met veilingbureau I&O Auctions.

Om deel te kunnen nemen aan de veiling moet u zich registreren op www.io-auctions.com. Van maandag 20 oktober tot maandag 10 november om 18 uur kunt u via deze website een bod indienen. Hou er rekening mee dat u boven op dit bod nog 17 procent veilingkosten betaalt. Op de veilingkosten zelf betaalt u ook nog 21 procent btw. Wilt u de goederen eerst bekijken, dan kan dat op vrijdag 7 november tussen 10 en 13 uur in de Stedelijke Werkplaats (Hemeldonk 8) of het administratief centrum (Augustijnenlaan 30). De juiste locatie staat bij elk lot vermeld. Op dinsdag 18 november kunt u de aan u toegewezen goederen ophalen.

Allerzielen en Allerheiligen op de begraafplaatsen

In de periode rond Allerzielen en Allerheiligen is het altijd druk op de begraafplaatsen. U kunt er elke dag terecht van 8 tot 18 uur. Mensen die slecht te been zijn, mogen op vrijdag van 13 tot 15.30 uur en op zaterdag van 13 tot 17 uur met hun wagen op de begraafplaats van Herentals. Alleen op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november is dit, voor de veiligheid van de vele bezoekers, niet toegestaan. Om de drukte aan de begraafplaats in Noorderwijk op te vangen, geldt er van vrijdag 31 oktober om 15 uur tot maandag 3 november om 9 uur eenrichtingsverkeer in de Groenstraat en de Bremstraat.

Wandelmeedag

Op dinsdag 11 november organiseert de Herentalse Wandelclub de Wandelmeedag. U kunt kiezen uit wandelingen van verschillende afstanden. Vertrekken kan tussen 8 en 15 uur aan zaal Nieuwland (Nederrij 100). Onderweg kunt u een hapje eten. Deelnemen kost 1 euro per persoon.

De Zwembaddag: zwemmen onder water

Dit jaar is het thema van de Zwembaddag ‘zot van onderwaterzwemmen’, maar natuurlijk blijft ook boven water het plezier bestaan. Op zondag 16 november krijgt u in het Netepark voor de gewone toegangsprijs dan ook heel wat fijne extra’s zoals een gezond ontbijt (van 9 tot 12 uur), een kinderdisco (van 10 tot 11.30 uur), aquafitness (van 11 tot 11.45 uur), een pretbad (van 13 tot 16 uur) en een initiatie duiken (van 14 tot 16 uur).

Buurtbewoners beslissen mee over de vijver in Diependaal

Het stadsbestuur en buurtwerking De Link willen samen met de buurtbewoners een beslissing nemen over de toekomst van de vijver in Diependaal. Er zijn twee mogelijkheden: de vijver wordt vernieuwd of de vijver wordt gedempt en het terrein wordt heraangelegd.

Het stadsbestuur wil graag weten aan welke optie de bewoners van Diependaal hun voorkeur geven en stelde samen met De Link een vragenlijst op. Dit enquêteformulier wordt bedeeld in de brievenbussen van de Musketstraat, Schutterstraat, Handboogstraat, Kruisboogstraat, Diependaal, Koepoortstraat en Blaasbalgstraat. Op maandag 15 december om 19 uur zijn de buurtbewoners welkom in het buurthuis van Diependaal om de resultaten van de enquête te bespreken.

Actie tegen woninginbraken

Op donderdag 11 december neemt Herentals deel aan de actiedag tegen woninginbraken. Onder de noemer ‘Eén dag niet’ willen het stadsbestuur en de politiezone Neteland, samen met u, inbrekers een halt toe roepen. Tijdens een infoavond in zaal ’t Hof krijgt u meer uitleg over de buurtinformatienetwerken (BIN’s) en over het gratis diefstalpreventieadvies van de stad. Daarna kunt u op een preventiemarktje informatie verzamelen over hoe u uw woning kunt beveiligen.

Strooidienst staat klaar vanaf 1 november

Tussen 1 november 2014 en 31 maart 2015 staat een ploeg van de stedelijke werkplaats opnieuw vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week paraat om gladheid van de wegen te voorkomen en te bestrijden. Het stadsbestuur doet een beroep op MeteoServices om te bepalen wanneer de strooidienst uitrijdt. Die dienstverlening kost 1.427,80 euro.

Vorige winter droegen veel inwoners hun steentje bij door na sneeuwval de stoep voor hun woning sneeuw- en ijsvrij te maken. Het stadsbestuur dankt deze mensen en doet een oproep om door te gaan met sneeuwruimen, of om ermee te beginnen. Het is niet alleen een daad van goed burgerschap, het is ook een verplichting die sinds 1942 in onze stad van kracht is.

Garagebox te huur

De stad verhuurt drie garageboxen achter het oude bibliotheekfiliaal in de Berkenlaan. Bent u geïnteresseerd om een garage te huren, neem dan contact op met het stadsbestuur via tel. 014-28 50 50 of info@herentals.be. De huurprijs bedraagt 41,55 euro per maand.

Sportkampen kerstvakantie

Op maandag 22 en dinsdag 23 december kunnen kinderen en jongeren van zes tot zestien jaar zich uitleven op de sportkampen in sportcomplex De Vossenberg. Inschrijven kan vanaf maandag 24 november via www.uitinherentals.be/sportkampen.

Toekomstbeurs voor leerlingen vierde middelbaar

Op dinsdag 17 maart 2015 nemen de Herentalse leerlingen van het vierde jaar ASO, TSO en BSO deel aan een toekomstbeurs in cultuurcentrum ’t Schaliken. Aan de hand van presentaties, infostanden en workshops worden de jongeren geïnformeerd over beroepen en tewerkstellingskansen. Dit helpt hen bij het maken van de juiste onderwijskeuze, wat hun kans om later snel een gepaste job te vinden verhoogt. Ook de lokale economie heeft er belang bij, want zo komen er competente werknemers op de arbeidsmarkt.

De toekomstbeurs is een organisatie van Voka Kempen West in samenwerking met VDAB, Unizo, de Herentalse ondernemers en de Herentalse scholengemeenschappen. Het stadsbestuur treedt op als medeorganisator en stelt zaal ’t Hof en cultuurcentrum ’t Schaliken gratis ter beschikking.

imageMeer nieuws

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open

Pierloos na meer dan 7 jaar terug open
Grobbendonk 14.11.2019 - 18.58u

Boeklancering 'Mees en de magische poort' van Linda Rood

Boeklancering  'Mees en de magische poort' van Linda Rood
Kempen regio | Vlaanderen 14.11.2019 - 18.52u

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3

Volley dames 1e div: VCHH – Datavoc Tongeren 1-3
Heist op den Berg | Herenthout | Neteland 14.11.2019 - 18.03u

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit

VOKA : 17 bedrijven uit Mechelen en Kempen mee op grootste handelsmissie ooit
Herentals | Kempen regio | Mol | Olen | Turnhout regio | Vlaanderen | Westerlo 14.11.2019 - 17.57u

kOsh campus Collegestraat opent ‘Petit 37’

Herentals 14.11.2019 - 17.53u

Rode Neuzen Acties voor GOEZO! Equilibrium!

Kempen regio | Lier regio 14.11.2019 - 17.52u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto