U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
23.10.2014 - 13.55u
Door: Herman Gezelle

Geef uw mening over stadsbestuur Herentals :  Om een beter beeld te krijgen van het imago en de identiteit van Herentals, lanceert de stad een online enquête. Naast enkele vragen over het beeld van de stad, kunt u uw mening kwijt over de gebruiksvriendelijkheid van de toeristische website www.uitinherentals.be. Deze enquête is bedoeld voor zowel Herentalsenaren als bezoekers (toeristen, mensen die winkelen in Herentals, …).

Dit onderzoek kadert in een stageopdracht van een student derde bachelor communicatiewetenschappen aan de KU Leuven.

U vindt de enquête op www.uitinherentals.be/wat-denkt-u-van-herentals.

Test uw kennis en win mooie prijzen met De Grote Verkeersquiz

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) organiseert net zoals vorig jaar De Grote Verkeersquiz. Quizzen kan van 20 oktober tot 30 november. U krijgt twintig meerkeuzevragen voorgeschoteld over de wegcode, kwetsbare weggebruikers, verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit. Wie minstens 14 op 20 haalt, maakt al kans op een prijs. De hoofdprijs is een reischeque van 1.000 euro. Deelnemen is de boodschap!

Vestiaire for life

Met de actie ‘Vestiaire for Life’ zamelt cultuurcentrum ’t Schaliken geld in voor Music for Life. Wie tussen 1 en 20 december gebruik maakt van de gratis, bewaakte vestiaire in de foyer, kan vrijblijvend een gift doen. De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds, een organisatie die zich inzet voor een betere levenskwaliteit van kinderen met kanker en hun gezin.

Subsidies voor culturele verenigingen

Het college van burgemeester en schepenen heeft de jaarlijkse werkingssubsidies voor erkende culturele verenigingen goedgekeurd. In totaal verdeelt het stadsbestuur 13.600 euro over 82 Herentalse verenigingen.

Kerstconcert Flanders Gospel Choir

Op zaterdag 20 december kunt u van 12 tot 22 uur het kerstconcert van Flanders Gospel Choir bijwonen in het lokaal van de vzw Evangelisch Centrum in de Markgravenstraat 82.

Stadsbestuur steunt Zuiddag

Op donderdag 16 oktober nam Herentals deel aan het project Zuiddag. Onder de slogan Work for Change stelde het stadsbestuur vier scholieren één dag te werk. De scholieren kregen hiervoor een loon van 50 euro dat ze afstonden aan een jongerenproject in Palestina. Eén van de jonge werknemers bracht de dag door bij de baby’s en peuters in het Hummeltjeshof en drie anderen staken de handen uit de mouwen bij de groendienst. Het stadsbestuur is zeer tevreden over het geleverde werk van deze maatschappelijk geëngageerde jongeren.

imageMeer nieuws

Gouden Liam krijgt huldiging in AC

Gouden Liam krijgt huldiging in AC
Herentals | Internationaal | Nationaal 05.12.2019 - 19.45u

Dragon op traject naar ISS, eerste trap gerecupereerd

Internationaal | Kempen regio | Mol 05.12.2019 - 19.39u

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist
Heist op den Berg 05.12.2019 - 17.58u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 05.12.2019 - 17.53u

Tot 5 jaar effectief voor zakkenrollerij, o.a. in Heist

Heist op den Berg | Kempen regio | Vlaanderen 05.12.2019 - 16.10u

UNIZO verkiest 3bouw uit Westerlo tot nationaal 'Maakbedrijf van het Jaar'

Provincie Antwerpen | Westerlo 05.12.2019 - 09.29u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto