Vacature voor een directeur stedelijke werkplaats :  Het stadsbestuur heeft een voltijdse, contractuele betrekking vacant voor een directeur stedelijke werkplaats (m/v) en legt een wervingsreserve van twee jaar aan. Kandidaten moeten een diploma hebben dat toegang geeft tot het niveau A en minstens vier jaar ervaring kunnen aantonen als leidinggevende  of manager in een technische functie. Solliciteren voor deze functie kan tot en met 7 november 2014. Meer inlichtingen over deze vacature vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Première Herentalse kortfilm Love Talks

Op maandag 29 december vindt de première van de kortfilm Love Talks plaats in de schouwburg van cultuurcentrum ’t Schaliken. Love Talks is een romantisch drama over een depressieve jongeman die liefde anders ziet dan de gemiddelde jeugd. De film is een realisatie van 5 Production Films 2014, een initiatief van enkele creatieve studenten van KoSH Campus Bovenrij.

Omdat de kortfilm de stad op een bijzondere en waardevolle manier in de schijnwerpers zet, wil het stadsbestuur de première graag ondersteunen. De ondersteuning bestaat uit het gratis ter beschikking stellen van de schouwburg en de foyer en het aanbieden van een receptie. Na de première kunnen de aanwezigen nog een langspeelfilm bekijken in de schouwburg. Welke film dit zal zijn en hoe de ticketverkoop zal verlopen, is nog niet beslist.  

Nieuwe wandellus in Noorderwijk

De Bosgroep Zuiderkempen stelde een nieuwe wandelroute doorheen Noorderwijk op. De wandeling is 8,4 kilometer lang en telt 33 knooppunten. Binnenkort vindt u op het Dorpsplein in Noorderwijk een infobord waarop de wandeling staat uitgestippeld. Het schepencollege beslist om de Bosgroep Zuiderkempen financieel te ondersteunen voor een bedrag van 1.517 euro. Dit is de kostprijs voor de 33 paaltjes en 66 bordjes waarmee de knooppunten worden aangeduid.

Kerststal in Noorderwijk

Ook dit jaar plaatst de Gemeenschapsraad van Noorderwijk een kerststal aan het Dorpshuis in Noorderwijk. Van 19 december tot en met 4 januari baat de Gemeenschapsraad er, samen met andere verenigingen, een kerstkeet uit.

Gezonde voeding op de Zwembaddag

Gezonde voeding en voldoende beweging zijn belangrijke aandachtspunten in onze Gezonde Gemeente. Tijdens de zwembaddag in het Netepark op zondag 16 november wil het stadsbestuur deze gezonde levenswijze promoten. Naast tal van sportieve activiteiten in het zwembad, vindt u er ook infostanden met gezonde proevertjes. De mascotte van Appelen Roes zorgt op een speelse, kindvriendelijke manier voor meer informatie.