11.11.11-campagne: Herentals vecht mee tegen onrecht : Tijdens het weekend van 7 tot en met 9 november wil 11.11.11 het probleem van de wereldwijde voedselverspilling onder de aandacht brengen. Zoals elk jaar zet Herentals zijn beste beentje voor. Vrijwilligers zamelen het hele weekend geld in aan de Herentalse supermarkten. Op zaterdag is er ook een geldinzameling in Noorderwijk en delen Tabula Rasa en de Wereldwinkel broodpudding uit op de Grote Markt. Van 14 tot 17 uur kunt u aan de kerk op de Molekens uw auto laten wassen door de vrijwilligers van KWB Sint-Jan.

De multiculturele brunch vindt dit jaar plaats op dinsdag 11 november in zaal ’t Hof. Van 11 tot 13.30 uur serveren de derdewereldraad en deN Babbelhoek er zuiderse specialiteiten. Inschrijven kan tot en met vrijdag 7 november via www.herentals.be/brunch of bij de dienst jeugd en internationale samenwerking (Stadspark z/n, tel. 014-21 21 86).

Kerstmarkt op de Grote Markt

Op zondag 14 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt plaats op de Grote Markt. Van 13 tot 18 uur is er pret voor de hele familie. Aan de kraampjes vindt u leuke cadeautjes, originele decoratie en winterse lekkernijen. De Kerstman is ook van de partij en krijgt gezelschap van een ballonnenplooier en enkele grimekunstenaars. Om 16 uur start de avondkerstmarkt aan de andere kant van de Grote Markt. Herentalse verenigingen bieden er allerlei lekkers aan en de Magnet Coverband staat in voor de muziek. De acteurs van Theaterspektakel zorgen voor een vrolijke noot in de levende kerststal.

Van zondag 14 december om 8 uur tot maandag 15 december om 12 uur is de Grote Markt volledig afgesloten voor het verkeer. Op de eerste rij parkeerplaatsen, dicht bij de Kerkstraat, geldt er vanaf vrijdag 12 december om 8 uur een parkeerverbod.

Kerstmarkt in Noorderwijk

De gemeenschapsraad van Noorderwijk organiseert op vrijdag 19 december voor de zestiende keer een kerstmarkt op het Dorpsplein. De kerstmarkt begint om 18 uur en eindigt om middernacht.

X-mas shopping

In de weekends van 13 en 14 december en 20 en 21 december kunt u gezellig kerstinkopen doen in het centrum van Herentals. De winkels zijn open en de Zandstraat is autovrij. (De doorgang van de Collegestraat naar de Nieuwstraat blijft wel open.)