Test nieuwe alarmsirene op 4 oktober
Begin juni installeerde het crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken een elektronische alarmsirene op het dak van het administratief centrum. Alarmsirenes staan in de buurt van bedrijven met een hoog risico, de zogenaamde Seveso-bedrijven. Ze dienen om de bevolking te waarschuwen bij een noodsituatie. Op de eerste donderdag van elk trimester worden de sirenes getest.

De eerstvolgende test vindt plaats op donderdag 4 oktober tussen 11.45 uur en 13.15 uur. Tijdens deze test brengen de sirenes een luide huiltoon voort, gevolgd door de gesproken boodschap: ‘proefsignaal’. Dit wordt eenmaal herhaald. De hele test duurt ongeveer één minuut. Bij echt gevaar worden de huiltonen veel langer uitgestuurd.

Boke Hertals
Op zoek naar een leuke opvulling van uw middagpauze? Dit cultuurseizoen kunt u tijdens Boke Hertals genieten van een aantal middagconcerten in de foyer van cc ’t Schaliken. Schoolkinderen, werkende mensen, senioren met vrije tijd, kunnen er terecht. De toegang is gratis en u krijgt er een boterham bovenop. Maar: op is op. Om 12 uur openen de deuren. De concerten duren van 12.15 uur tot 13.15 uur.

Donderdag 4 oktober vindt Boke Hertals voor de eerste keer plaats. Frank Mercelis zingt zich dan een weg naar uw hart. De frontman van de Nederlandstalige smartlapband Eddy et les Vedettes vertolkt met veel charme zijn versie van Franse klassiekers. De nummers van Frank Mercelis zijn melancholisch, ingetogen, broos en breekbaar, maar net zo goed speels, erotisch, uitbundig of vlijmscherp. Naast eigen nummers zullen deze namen niet ontbreken: Serge Gainsbourg, Jacques Brel, Salvatore Adamo en Plastic Bertrand.

Kersthappening op de Grote Markt
Op zondag 9 december vindt er opnieuw een kersthappening plaats op de Grote Markt. Vanaf 13 uur is er een alcoholvrije kerstmarkt met traditionele kerstartikelen en vooral veel kinderanimatie. Van 16 tot 22 uur speelt een dj muziek voor alle leeftijden. Tijdens deze muzikale afsluiter bieden enkele Herentalse verenigingen alcoholische dranken en lekkere hapjes aan.

Het tweede deel van de kersthappening vindt plaats op zondag 30 december. Vanaf 16 uur vertrekken er kerstwandelingen aan de kerststal op de Grote Markt. Onderweg kunnen de wandelaars genieten van sfeervolle animatie en versnaperingen.

25 jaar verbroedering Model Aero Club Herentals en Menzelen Model Aero Club Alpen
De Model Aero Club Herentals (MACH) en de Menzelen Model Aero Club uit Alpen verbroederden dit jaar voor de vijfentwintigste keer. Om dit te vieren biedt het stadsbestuur de clubs een receptie aan in de Lakenhal op zaterdag 17 november om 15 uur. Na de receptie organiseert de MACH een samenzijn op haar terrein aan het Proostenbos.

Aankomst van de Sint
Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas aan in Herentals. Samen met zijn Pieten meert hij om 14 uur aan op het Kempisch Kanaal aan de jachthaven. Een half uurtje later trekt een grote Sinterklaasstoet door de straten van Herentals. Om 15.30 uur komt de stoet aan in De Vossenberg. Daar kunnen de kinderen samen met de Sint genieten van een show. De aankomst van Sinterklaas is een organisatie van vzw De Kinderdroom.

Beatrijs, een Marialegende
Op zondag 20 januari 2013 brengt Tine Ruysschaert het programma Beatrijs, een Marialegende in de Sint-Niklaaskerk in Morkhoven. Het optreden is een organisatie van het Davidsfonds van Morkhoven en Noorderwijk in samenwerking met de Heilige Huisjes. Kaarten zijn te koop bij de dienst toerisme op de Grote Markt.

Viering 25 jaar Sportregio Kempen
Sportregio Kempen bestaat dit jaar 25 jaar. Dit wordt gevierd tijdens de algemene vergadering op zaterdag 24 november in De Repertoire in Herentals. De sportregiowerking is een samenwerkingsverband op sportief vlak tussen de provincie, de gemeenten, BLOSO, het Instituut voor Sportbeheer (ISB) en de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS). De sportregio Kempen bestaat uit de gemeenten Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Nijlen, Olen, Vorselaar en Westerlo.