U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
18.11.2014 - 11.28u
Door: Herman Gezelle

Stad en Natuurpunt werken samen in De Roest : Het stadsbestuur gaat met Natuurpunt een overeenkomst aan om natuurgebied De Roest terug in zijn oorspronkelijke staat te herstellen. Via deze overeenkomst kan De Roest een officieel erkend natuurgebied worden, met bijhorende subsidies van de Vlaamse overheid. De stad zal het beheer van het gebied overdragen aan Natuurpunt. Met een aantal aangelanden die in het verleden een deel van dit terrein in gebruik namen, worden gesprekken opgestart over het vrijmaken en/of beheren van deze zones.

Stad geeft geen vergunning voor openlucht cartingcircuit

Antwerp Karting College (AKC) uit Wilrijk krijgt van het stadsbestuur geen milieuvergunning voor het uitbaten van een openlucht cartingcircuit op de Lierseweg. AKC wil in de oude gebouwen van de VDAB een openlucht cartingcircuit bouwen, zowel voor recreatief gebruik als voor wedstrijden.

De belangrijkste reden voor de weigering van de milieuvergunning zijn de geluidsoverlast voor de omwonenden, de verkeersoverlast in de buurt en het niet respecteren van de wettelijke afstandsregels ten opzichte van de nabijgelegen woningen en natuurgebied.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto