U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
27.11.2014 - 12.30u
Door: Herman Gezelle

Tweede informatievergadering over Begijnhofpark :  In opdracht van het stadsbestuur werkt het landschapsarchitectenbureau Atelier Parkoer een visie uit voor het nieuwe Begijnhofpark. De infowandeling op 8 november was een succes. Vele aanwezigen verkenden het gebied en gaven waardevolle ideeën voor de verdere ontwikkeling ervan. Op zaterdag 27 december organiseert het bureau een tweede infowandeling waarbij het de visie en het ontwerpvoorstel toelicht. U bent van harte welkom. De infowandeling start om 10 uur in de grote benedenzaal van het administratief centrum (Augustijnenlaan 30).

Ondertussen kunt u op eigen houtje een verkennende wandeling maken met behulp van een handig fotoboek dat u vindt op www.herentals.be/begijnhofpark. U kunt uw ervaringen over het gebied bezorgen aan de dienst milieu in het administratief centrum.

Nieuwe locatie voor glascontainers in Morkhoven

Door de bouw van nieuwe woningen in de Goorstraat in Morkhoven is er geen plaats meer voor de twee glascontainers die daar stonden. Het schepencollege beslist om een glascontainer te plaatsen op de hoek van de Breidelstraat met de Goorstraat en een container te verhuizen naar Koninkrijk (ter hoogte van huisnummer 75).

Kerststal in Morkhoven

Ook dit jaar plaatst de oud-leiding van Chiro Morkhoven van 6 december tot 17 januari een mooie kerststal op het Dorpsplein van Morkhoven. Het stadsbestuur zorgt voor kerstverlichting en kerstbomen.

Stad en Eandis plannen stadsvernieuwing in de Boerenkrijglaan

Het stadsbestuur en Eandis zijn grondeigenaars van de stedelijke garage en de vroegere gassite in de Boerenkrijglaan. Samen willen zij deze ruimte een nieuwe invulling geven. De stad sloot hiervoor een overeenkomst af met de tijdelijke handelsvennootschap G2G die optreedt in naam van Eandis. Op advies van G2G gunt het schepencollege de studieopdracht voor de opmaak van een masterplan aan de firma OYO uit Gent. De totale prijs van de opdracht bedraagt 53.221,85 euro. De stad en G2G delen de kosten en betalen elk 26.610,63 euro.

Eerste geefplein in Herentals

Op woensdag 3 december is iedereen welkom op het speelgoedgeefplein in zaal ’t Hof (Grote Markt 41). Tussen 13 en 17 uur kunt u er komen snuisteren tussen speelgoed en andere spullen. Vindt u iets dat u kunt gebruiken, dan mag u het gratis meenemen. Hebt u zelf nog bruikbaar speelgoed dat u niet meer nodig hebt, breng het mee en maak er andere mensen gelukkig mee. De spullen die niet worden meegenomen, neemt u terug mee naar huis. Het stadsbestuur steunt dit sociale initiatief en stelt zaal ’t Hof gratis ter beschikking.

Zwemlessenreeks voorjaar 2015

Op maandag 23 februari starten de wekelijkse zwemlessen voor baby’s, peuters, kleuters, kinderen en volwassenen. Een zwemreeks bestaat uit tien lessen. Kinderen en volwassenen kunnen in groep of per twee deelnemen. Nieuwe deelnemers uit Herentals kunnen zich inschrijven vanaf woensdag 7 januari 2015 met het inschrijvingsformulier op www.uitinherentals.be/zwemlessen.

Gratis lessen aquafit

Elk nieuw jaar begint voor velen met het voornemen om meer te sporten. Het stadsbestuur geeft u alvast een duwtje in de rug door u gratis te laten kennismaken met vier uiteenlopende watersportactiviteiten. Op woensdag 7 januari kunt u van 19.30 uur tot 20.20 uur kennismaken met aquajogging en van 20.30 uur tot 21.20 uur met aquafitness. Op donderdag 8 januari kunt u van 19.30 uur tot 20.20 uur deelnemen aan een les aquasculp en van 20.30 uur tot 21.20 uur aan een les dynamische relaxatie. U kunt zich inschrijven aan de kassa van het Netepark. Op www.uitinherentals.be/aquafit vindt u meer informatie over de verschillende aqualessen.

Foto Johan Temmerman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto