U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
11.12.2014 - 11.45u
Door: Herman Gezelle

Met de bus veilig door het eindejaar :  De feestbus van De Lijn brengt u op oudejaarsnacht veilig naar uw feestbestemming en weer thuis. De bus rijdt van 22 uur ’s avonds tot 7 uur ’s morgens en sluit aan op de treinen van en naar Antwerpen. Ze bedient alle haltes van aan het station in Herentals, via de Grote Markt, de Herenthoutseweg, de Servaes Daemsstraat, Noorderwijk tot aan de Doornestraat in Morkhoven en terug. U vindt een rittenschema op www.herentals.be/feestbussen.

Een ticket voor de feestbus kost 2 euro in voorverkoop en is vanaf maandag 15 december te verkrijgen aan de infobalie in het administratief centrum, bij de dienst toerisme op de Grote Markt en bij de jeugddienst in het Stadspark. Late beslissers kunnen ook op de bus zelf een ticket kopen. U betaalt dan wel 3 euro. Uw ticket is geldig van woensdag 31 december om 18 uur tot en met donderdag 1 januari op alle bussen en trams van De Lijn. Wie een busabonnement heeft of gratis mag reizen met De Lijn heeft geen ticket nodig.

Feestvierders kunnen veilig met de bus naar de eindejaarsfuiven Open Up (in zaal ’t Hof) en Kiss Me on NYE (in de sporthal van Noorderwijk). Het stadsbestuur dankt beide fuiforganisatoren voor hun financiële bijdrage aan deze BOB-campagne.

Grote raamstickers fleuren lege etalages op

Binnenkort fleuren grote raamstickers met originele boodschappen en mooie beelden van Herentals de lege winkelpanden in het stadscentrum op. De raamstickers zijn een initiatief van het stadsbestuur, Helemaal Herentals, Unizo Herentals, WIZZ Communicatiemakers, Phobos & Actor en VC Belettering. Het afgelopen jaar nam het stadsbestuur al verschillende acties in de strijd tegen leegstand in het winkelcentrum; denk maar aan de pop-upstore in de Zandstraat 77 en aan de kunstwerkjes van de tekenacademie die lege etalages opvulden.

Groenaanplanting op hoek Herenthoutseweg en Vest

De stad knapt het braakliggende stuk grond op de hoek van de Herenthoutseweg en de Vest op. Het wordt een mooi stukje openbaar groen met haagblokken en bomen, passend bij de beplanting aan de overkant van de Vest.

Winterterras aan 10R20

Op zaterdag 20 december en zaterdag 3 januari plaats 10R20 een winterterras buiten aan de trappen van het jeugdhuis. Ze maken het gezellig met partytenten, vuurkorven en akoestische optredens. U kunt het winterterras telkens bezoeken van 17 tot 22 uur. Om 22 uur verhuist de muziek naar binnen om geen overlast te veroorzaken.

Poëziewedstrijd voor jongeren

Curieus Herentals nodigt alle leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs in Herentals uit om deel te nemen aan een poëziewedstrijd rond het thema Valentijn. Het stadsbestuur stelt de bibliotheek in de Gildelaan ter beschikking voor de feestelijke proclamatie op woensdag 11 februari om 18 uur.

Studieopdracht voor ontwikkeling binnengebied ’t Schaliken


Het stadsbestuur ontvangt van de Vlaamse overheid een subsidie voor kernversterkende maatregelen. Met deze subsidie wil de stad ’t Loopke heraanleggen en van het binnengebied achter cultuurcentrum ’t Schaliken en zaal ’t Hof een parkeerzone maken. Naast extra parkeergelegenheid zorgt deze ingreep er ook voor dat het historische stadscentrum en de Zandstraat vlotter bereikbaar worden voor wandelaars en fietsers.

Wanneer de aanleg van het nieuwe parkeerterrein voltooid is, kan de stad een aantal parkeerplaatsen op de Grote Markt schrappen. Zo komt er meer ruimte voor groen en rustbanken op de Grote Markt en kunnen de aanwezige horecazaken hun terras uitbreiden. De stad kan op die manier én meer parkeerplaats creëren in het centrum én de aantrekkelijkheid van de Grote Markt verhogen.

Het college gunt de studieopdracht voor dit project aan de firma THV Brut/Lama uit Brussel voor de prijs van 15.000 euro.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto