U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
18.12.2014 - 13.49u
Door: Herman Gezelle

Herstelling glaswand bushalte Grote Markt :  twee delen van de glaswand aan de bushalte op de Grote Markt zijn stuk. Het stadsbestuur laat deze vervangen door de firma Boermans Construct Glassolutions uit Alken voor de prijs van 9.445,26 euro.

Kerstboomverbranding KLJ Noorderwijk

KLJ Noorderwijk organiseert op zaterdag 10 januari 2015 vanaf 18 uur een kerstboomverbranding op de KLJ-terreinen in de Kruisstraat in Noorderwijk. Op woensdag 7 januari halen de medewerkers van de uitvoeringsdienst de kerstbomen in Noorderwijk op. Verder ondersteunt het stadsbestuur de organisatie nog door dranghekken en partytentjes te leveren.


Data zomerwerkingen 2015

Het stadsbestuur wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans geven om zich tijdens de zomervakantie twee maanden uit te leven in een fijne speelomgeving. De jeugddienst informeert de ouders nu al over de data van de verschillende zomerwerkingen zodat zij hun verlof en werksituatie hierop kunnen afstemmen.

Overzicht data zomerwerkingen 2015

Sportkampen krokusvakantie

Van 16 tot 20 februari kunnen kinderen en jongeren van zes tot veertien jaar deelnemen aan sportkampen. Inschrijven kan vanaf maandag 19 januari via www.uitinherentals.be/sportkampen. Daar vindt u ook meer informatie over de verschillende kampen.

Werkingssubsidies voor jeugdverenigingen

De stad ondersteunt de erkende Herentalse jeugdverenigingen met een jaarlijkse werkingssubsidie. Voor het werkjaar 2013-2014 hebben 19 jeugdverenigingen recht op een deel van het totale subsidiebedrag van 19.744 euro. De verdeling gebeurt aan de hand van een puntensysteem.

Leerlingen krijgen les over de dode hoek

In het zesde leerjaar van het basisonderwijs bespreken de leerlingen de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. Op donderdag 5 maart 2015 komt een begeleider van rijschool Fury met een vrachtwagen naar het helikopterplein voor een praktijkles. Hierdoor kunt u tussen 8 en 16 uur niet parkeren op het helikopterplein.

Petanquebaan op woonwagenterrein Viaduct

Tegen volgende zomer komt er een petanquebaan aan op het woonwagenterrein Viaduct. De aanleg gebeurt door de werknemers van de stedelijke werkplaats en het onderhoud door twee buurtvrijwilligers. Het stadsbestuur zorgt ook voor twee houten banken en een petanquekoffer.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto