Thema-avond en nieuwjaarsreceptie van de milieuraad :  Op vrijdag 6 februari organiseert de milieuraad een thema-avond in de Lakenhal. Om 20 uur kunt u er de voordracht Ecologische woonwijken en duurzame stedenbouw in Europa bijwonen. Inschrijven is niet nodig en de toegang is gratis. Aansluitend houdt de milieuraad haar traditionele nieuwjaarsreceptie, aangeboden door het stadsbestuur.

Onderzoeken voor weg- en rioleringswerkzaamheden Begijnhof

De stad plant weg- en rioleringswerkzaamheden in het Begijnhof. Vooraleer deze werkzaamheden kunnen plaatsvinden, moet er een archeologische bureaustudie en een landschappelijk booronderzoek gebeuren. Het schepencollege gunt de opdracht voor het uitvoeren van deze onderzoeken aan Studiebureau Archeologie uit Leuven voor de prijs van 4.840,00 euro.

Voorontwerp weg- en rioleringswerkzaamheden Lierseweg en Servaas-Daemsstraat

Het schepencollege keurt de voorontwerpen goed voor de weg- en rioleringswerkzaamheden aan de Lierseweg en aan de Servaas Daemsstraat, de Brouwerijstraat, Woud en Mussenblok. De stad maakt beide ontwerpen nu over aan de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Als ook de VMM de voorstellen goedkeurt, kan de stad aanspraak maken op een gewestbijdrage.

Leerlingen krijgen les over de dode hoek

In het zesde leerjaar van het basisonderwijs bespreken de leerlingen de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. Op vrijdag 23 januari komt een begeleider van rijschool Fury met een vrachtwagen naar vrije basisschool Leertuin voor een praktijkles. Hierdoor kunt u tussen 7.30 uur en 11.30 uur niet parkeren op het parkeerterrein in de Populierenlaan.

Lions Club Herentals viert vijftigjarig bestaan

Lions Club Herentals bestaat dit jaar vijftig jaar. De serviceclub krijgt van de stad een subsidie van 500 euro om dit jubileum te vieren.