U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
18.09.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

• Vacature voor deskundige personeel• Burgerbezoek aan Alpen• Bladkorven komen eraan• Dag en Nacht van de Jeugdbeweging• Informatieavond over geplande aardgasleiding tussen Herentals en Ham

Vacature voor deskundige personeel
Het stadsbestuur heeft een statutaire betrekking vacant voor een deskundige personeel (m/v). De deskundige personeel biedt ruimere ondersteuning aan de dienst personeel. Hij of zij beheert het arbeidstijdregistratiesysteem, volgt de loonadministratie op met het oog op een correcte loonverwerking en voert het vormingsbeleid uit. Verder analyseert de deskundige personeel de behoeften van de organisatie en van de werknemers op het vlak van personeelsbeheer en werkt hij/zij mee aan diverse HR-projecten.
 
Kandidaten moeten een bachelordiploma of diploma van het hoger onderwijs korte type hebben en slagen voor de selectieprocedure. Solliciteren kan tot en met 26 september.
 
Raadpleeg op www.herentals.bede informatiebrochure over deze vacature voor een gedetailleerde functiebeschrijving en uitgebreide aanwervingsvoorwaarden.
 
Meer informatie: dienst personeel, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, tel. 014-28 50 50
 
 
Burgerbezoek aan Alpen
Op zondag 9 december kunt u een bezoek brengen aan de Herentalse zusterstad Alpen in Duitsland. De bus vertrekt om 9 uur aan het administratief centrum (Augustijnenlaan 30). In Alpen kunt u onder meer de kerstmarkt bezoeken. Inschrijven kan bij de dienst toerisme. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.
 
Meer informatie: dienst toerisme, Grote Markt 35, tel. 014-21 90 88
 
 
Bladkorven komen eraan
Herentals heeft heel wat mooie bomen in het straatbeeld. Deze bomen hebben hun nut en zijn van ecologisch belang, maar kunnen in het najaar hinder veroorzaken door hun bladval. De afgevallen bladeren zorgen voor gladde stoepen of kunnen rioolkolken verstoppen.
 
De groendienst van de stad plaatst daarom elk jaar in oktober bladkorven in straten en op pleinen waar veel bomen staan en waarvan de afgevallen bladeren een gevaar kunnen betekenen. In de bladkorven mogen alleen bladeren van bomen die tot openbaar domein behoren. Er hoort dus geen groenafval in of bladeren van bomen en struiken op privé-eigendom.
 
In een twintigtal brede straten zet de stad opnieuw de klepelmaaier in om de bladeren op te ruimen. Op het einde van de Drie Eikenstraat, in Lusthof, Sterrebos en aan het speelterrein van het Bloemenplein komen er bladwanden. Dit zijn lange, smalle constructies waarin bladeren kunnen gegooid worden. In de lente en de zomer verteren de bladeren tot compost, waardoor het volume zakt en er in de herfst nieuwe bladeren kunnen gegooid worden.
 
Meer informatie: milieudienst, administratief centrum, Augustijnenlaan 30, tel. 014-28 50 50
 
 
Dag en Nacht van de Jeugdbeweging
Op vrijdag 19 oktober organiseren de jeugdraad en de jeugddienst de Dag van de Jeugdbeweging. De kinderen en jongeren die in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven in uniform naar school komen, krijgen na school een (h)eerlijk vieruurtje en een drankje. Hiervoor kunnen ze tussen 15.30 en 16.30 uur terecht aan het Dorpshuis van Noorderwijk, het Dorpshuis van Morkhoven en aan de Lakenhal. Jeugdhuis 10R20 organiseert op zaterdag 20 oktober vanaf 21 uur de Nacht van de Jeugdbeweging. Jongeren die in uniform naar het jeugdhuis komen, mogen die avond gratis binnen.
 
Meer informatie: jeugddienst, Stadspark z/n, tel. 014-21 21 86
 
 
Informatieavond over geplande aardgasleiding tussen Herentals en Ham
Fluxys organiseert in overleg met het stadsbestuur een nieuwe infosessie over de geplande aardgasleiding tussen Herentals en Ham. In 2011 stippelde Fluxys een eerste tracé uit voor de aardgasleiding. Op vraag van het stadsbestuur stelt Fluxys nu een alternatieve route ter hoogte van Herentals voor.
 
De infosessie vindt plaats op maandag 24 september in de Lakenhal op de Grote Markt en start om 20 uur (de deuren gaan open om 19.30 uur). In de infosessie komt niet alleen het alternatieve tracé aan bod. Fluxys belicht ook de administratieve en technische kanten en legt uit hoe de aanleg van een aardgasleiding in zijn werk gaat. Buurtbewoners kunnen op de infosessie terecht met hun vragen.
 
De aardgasleiding is nodig om de capaciteit van het pijpleidingennet van Fluxys af te stemmen op de evolutie van de vraag en het aanbod in België en op de Europese markt. Op die manier kan Fluxys de bevoorrading van Oost-Limburg op termijn optimaal blijven verzekeren.
 
Meer informatie: www.fluxys.com/belgium (klik op ‘Grote projecten’)
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto