U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
12.02.2015 - 18.09u
Door: Herman Gezelle

Studieopdracht fietsinfrastructuur : Het stadsbestuur laat voorbereidend studiewerk uitvoeren voor de aanleg van fietspaden langs Veldhoven, de Voortkapelseweg, de Molenstraat en de Wiekevorstseweg. Ook het ontwerp van de verlichting op de fietsostrade Herentals-Aarschot moet opgemaakt worden. Het schepencollege gunt deze studieopdracht over fietsinfrastructuur aan de firma Antea Belgium uit Antwerpen. De werkzaamheden zijn gepland vanaf 2016.

Laat uw fiets graveren en win een cadeaucheque

De Herentalse gemeenschapswachten graveren elk jaar 700 tot 1.000 fietsen. Dat doen zij zowel tijdens de maandelijkse fietsgraveersessies als op scholen en tijdens evenementen. Door uw fiets te laten graveren, schrikt u dieven af. Gegraveerde fietsen zijn immers herkenbaar en moeilijker te verkopen. Wordt uw fiets toch gestolen, dan maakt uw ingegraveerde rijksregisternummer het gemakkelijker om hem terug te vinden.

Deze maand graveren de gemeenschapswachten fietsen op woensdag 18 februari van 12 tot 16 uur in het Fietspunt aan het station. Schrijf u in op www.herentals.be/aanvraagformulier-fietsgraveren. Het fietsgraveren is gratis en bovendien verloot het stadsbestuur elke maand een Helemaal Herentals Kadocheque onder de deelnemers.

Buitenspeeldag

Op woensdag 1 april is het weer Buitenspeeldag. Deze dag is elk jaar weer een groot succes. Meer dan zeshonderd kinderen komen buiten spelen aan de sporthal in Noorderwijk, op het Dorpsplein in Morkhoven en in het Stadspark van Herentals. Tussen 13 en 16 uur kunnen zij zich uitleven op springkastelen en deelnemen aan leuke activiteiten. Deelnemen is gratis en inschrijven is niet nodig.

Paaskermis

Van 4 tot 8 april staat de paaskermis op de Grote Markt. Het stadsbestuur opent de kermis officieel op zaterdag 4 april om 18 uur met een ontvangst van de foorkramers in de Lakenhal. Na de receptie deelt de paashaas paaseitjes uit op de kermis. De Morkhovense fanfare Zucht Naar Kunst zorgt voor muzikale begeleiding.

Spel van de Roetaert

Op zondag 12 april vindt de dertigste editie van het Spel van de Roetaert plaats. Alle kinderen van drie tot twaalf jaar zijn welkom om mee achter de pluchen konijnen te jagen die uit de toren van de Lakenhal gegooid worden. Wie het prijskonijn vangt, wint een fiets. Bovendien zijn de winkels in het stadscentrum op zondag 12 april open naar aanleiding van Shop in Thals. De handelaars zorgen ook voor de nodige kinderanimatie.

Parkrock

Na de eindexamens komen scholieren traditioneel samen in het Stadspark om te feesten. Om dit georganiseerd te laten verlopen, organiseren het stadsbestuur en de jeugdraad al jaren Parkrock, een gratis festival met dj's en muziekgroepen uit de regio. De toegang is gratis en alle scholieren van Herentals en andere geïnteresseerden zijn welkom. Dit jaar vindt Parkrock plaats op dinsdag 23 juni van 11.30 uur tot 18.30 uur.

Audit verzekeringsportefeuille stad en OCMW

Het schepencollege stelt een onafhankelijke verzekeringsconsultant aan. Die onderzoekt alle verzekeringen die het stadsbestuur en het OCMW momenteel hebben lopen. De besturen krijgen advies over hoe ze geld kunnen besparen en toch goed verzekerd kunnen blijven. De firma Risksolutions bvba uit Heverlee voert de audit uit voor 5.500 euro.

imageMeer nieuws

Covidbesmettingen in BS De Scharrel Minderhout

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 11.06.2021 - 16.56u

Op zoek naar namen voor Lilse trage wegen

Kempen regio | Lille | Neteland 11.06.2021 - 16.50u

Tijs Vanneste op Gladiolen Oogst

Tijs Vanneste op Gladiolen Oogst
Kempen regio | Neteland | Olen | Vlaanderen 11.06.2021 - 16.37u

BOIC breidt selectie voor Tokio uit: Wout van Aert en Evenepoel zijn erbij

Internationaal | Kempen regio | Vlaanderen 11.06.2021 - 16.27u

Herentalse Wetstraatjournalist Guy Tegenbos bij 'Het gesprek' op Vlaamsparlement.tv

Herentalse Wetstraatjournalist Guy Tegenbos bij 'Het gesprek' op Vlaamsparlement.tv
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.06.2021 - 14.24u

Digitale cadeaubonnen met EK-spel

Digitale cadeaubonnen met EK-spel
Herentals 11.06.2021 - 14.04u

Herentalse start-up zoekt €125.000 via crowdlending

Herentalse start-up zoekt €125.000 via crowdlending
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.06.2021 - 13.32u

Duivels geland in Rusland, zonder KDB en Witsel

Internationaal | Nationaal 11.06.2021 - 12.37u

Zonnige en zwoele dagen op komst: begin volgende week tot 30 graden

Zonnige en zwoele dagen op komst: begin volgende week tot 30 graden
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.06.2021 - 09.25u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto