U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
18.02.2015 - 13.49u
Door: Herman Gezelle

Stickerverkoop Rode Kruis : van donderdag 23 april tot donderdag 7 mei vindt de veertiendaagse van het Rode Kruis plaats. De Rode Kruisafdeling van Herentals verkoopt stickers in het stadscentrum en op de belangrijkste kruispunten in en rond de stad. Om de vereniging te steunen, hangt het stadsbestuur vlaggen van het Rode Kruis aan de vlaggenmasten op de Grote Markt.

Homahe plaatst spiegeltent op Grote Markt

Van 12 tot 15 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters op de Grote Markt, de eerste Herentalse spiegelfeesten. Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Daardoor geldt er van dinsdag 10 maart om 6 uur tot dinsdag 17 maart om 18 uur een parkeerverbod op de Grote Markt (tussen Kerkstraat en Lakenhal). Voor het opstellen en afbreken van de tent is datzelfde deel van de Grote Markt afgesloten voor het doorgaand verkeer van dinsdag 10 maart om 8 uur tot woensdag 11 maart om 18 uur en van maandag 16 maart om 8 uur tot dinsdag 17 maart om 18 uur.

RETROthals

Op zondag 19 juli organiseert vzw Flame&Go het evenement RETROthals. Dit is een markt met retro- en drankkraampjes, een podium voor lokaal rock-'n-rolltalent en kinderanimatie. De activiteiten vinden plaats op de Grote Markt en het parkeerterrein van zaal 't Hof.

Nieuwe bevolkingscijfers 

In 2014 groeide de bevolking in Herentals aan met 46 inwoners. Hiermee komt het totale aantal inwoners op 27.663. Daarvan wonen er 20.498 in Herentals, 5.154 in Noorderwijk en 2.011 in Morkhoven. In totaal wonen er 1.291 niet-Belgen in Herentals. Dat bedraagt 4,67 procent van de totale bevolking. Het stadsbestuur wenst alle nieuwe inwoners een aangenaam verblijf.

Start2Stop helpt u stoppen met roken

Met het project Start2Stop willen de Herentalse huisartsen, het AZ Herentals en het stadsbestuur zo veel mogelijk mensen helpen stoppen met roken. Bent u zelf een toekomstige ex-roker? Kom dan naar de infoavond op woensdag 1 april. U krijgt er informatie over de mogelijkheden en u kunt meteen inschrijven voor begeleide groepssessies. De toegang is gratis, maar vooraf inschrijven wordt aangeraden. Dat kan via www.start2stop.be, aan de balie van het ziekenhuis (Nederrij 133) of in Gezondheidscentrum De Berk (Berkenlaan 17). De infoavond vindt plaats in de Lakenhal en start om 20 uur.

Bewonersvergaderingen over herwaardering stationsomgeving

De stad werkt aan de herwaardering van de stationsomgeving. De heraanleg van de Nieuwstraat, Vaartstraat en Blijdenberg is achter de rug. Nu heeft het studiebureau ook een voorontwerp klaar voor de tweede fase. Die bestaat uit de heraanleg van de Kapucijnenstraat, Sint-Magdalenastraat, Collegestraat en Goudbloemstraat. Het studiebureau en de stad organiseren verschillende bewonersvergaderingen om het voorontwerp voor te stellen.

Infomoment Goudbloemstraat: woensdag 18 maart om 19.30 uur in zaal 't Hof
Infomoment Kapucijnenstraat en Sint-Magdalenastraat: maandag 23 maart om 19.30 uur in de schouwburg van cc 't Schaliken
Infomoment Collegestraat: dinsdag 24 maart om 19.30 uur in zaal 't Hof

Op woensdag 25 maart zijn alle bewoners van de stationsomgeving om 19.30 uur welkom in de schouwburg van cc 't Schaliken. Tijdens dit infomoment stelt het studiebureau de mobiliteitsvisie van de stationsbuurt voor.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto