U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
25.02.2015 - 13.49u
Door: Herman Gezelle

Informatievergadering over herstructurering Hannekenshoek : Het stadsbestuur en IOK voerden, met ondersteuning van het Agentschap Ondernemen, een onderzoek naar de ontwikkelingsmogelijkheden van Hannekenshoek, Vennen, Aarschotseweg, Dikberd, Geelseweg, Langepad en Noordervaart. Dit resulteerde in een toekomstperspectief voor het gebied waarin duurzaam ruimtegebruik voorop staat. Op maandag 9 maart stelt de stad deze toekomstvisie voor aan de bewoners, eigenaars en zaakvoerders. De informatievergadering vindt plaats in cultuurcentrum 't Schaliken (Grote Markt 35) en start om 19 uur.

Extra les aquasculp op dinsdagavond

De les aquasculp die op dinsdagavond plaatsvindt in het zwembad van het Netepark, is elke week opnieuw volzet. Om iedereen de kans te geven om mee te sporten, organiseert de sportdienst vanaf dinsdag 3 maart een extra les. De eerste les start om 19.30 uur en de tweede les om 20.30 uur. Deelnemen kost 6,70 euro per les. Een half uur voor de les begint, kunt u een kaartje kopen aan de kassa. Een volledig overzicht van de aqua-activiteiten vindt u op www.uitinherentals.be/aquafit.

Wereldfilms in 't Schaliken

Het stadsbestuur brengt dit jaar vier films van Ciné Horizon naar de schouwburg van cultuurcentrum 't Schaliken. Ciné Horizon is een project van de provincie Antwerpen en MOOOV dat gemeenten de kans geeft om films uit de hele wereld te vertonen aan hun inwoners.

Op donderdag 2 april gaat de reeks van start met de Japanse film Like Father, Like Son. Voor deze vertoning werkt de stad samen met de scouts en gidsen. De andere films volgen in het najaar. Ook voor deze vertoningen werkt de stad telkens samen met een Herentalse organisatie.

De Lakenpoortse steunt het goede doel

De Lakenpoortse, een serviceclub voor vrouwen, zet zich in voor onze maatschappij door sociale projecten te ondersteunen. Op donderdag 7 mei overhandigt de club een cheque aan vier verenigingen die zich inzetten voor het goede doel. Het stadsbestuur stelt de Lakenhal gratis ter beschikking en biedt de aanwezigen een receptie aan.

Arkades lid van Herentalse cultuurraad

Het schepencollege erkent vzw Arkades als lid van de Herentalse cultuurraad. De cultuurraad verleende positief advies over de toetreding. Arkades werd opgericht in 2013 en bevindt zich in de Nonnenstraat 37. Zowel kinderen als volwassenen kunnen er terecht voor workshops en cursussen. Het is ook een expertisecentrum voor hoogbegaafdheid.

Aspifuif in Noorderwijk

Op zaterdag 28 maart organiseren de Chiromeisjes van Noorderwijk een aspifuif in de sporthal (Ring 9). Iedereen is welkom vanaf 21 uur.

Toekomstbeurs voor leerlingen vierde middelbaar

Op dinsdag 17 maart verwelkomen Herentalse ondernemers 530 leerlingen uit het vierde jaar secundair onderwijs in cultuurcentrum 't Schaliken en zaal 't Hof. De ondernemers geven meer informatie over hun bedrijf en de werkkrachten die zij nodig hebben. Het is vooral een doe-beurs waarbij de scholieren aan de hand van allerlei activiteiten kunnen proeven van knelpuntberoepen. Dit kan hen helpen om hun studiekeuze te bepalen of een nieuwe opleiding aan te vatten. De toekomstbeurs is een organisatie van Voka Kempen West, VDAB, Unizo, kOsh, GO! Campus De Vesten, CVO DTL en het stadsbestuur.

Subsidie voor aankoop natuurgebied

In 2014 kocht Natuurpunt Nete & Aa een perceel van 7.933 m2 natuurgebied aan in het erkende natuurgebied Vuilvoort. Het schepencollege kent hiervoor een subsidie toe van 5.252,95 euro. Dit is het verschil tussen de totale aankoopprijs (15.962,50 euro) en de subsidie die Natuurpunt Nete & Aa krijgt van het Vlaamse Gewest (10.709,55 euro).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto