U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
19.03.2015 - 13.11u
Door: Herman Gezelle

Vacatures bij de stad : het stadsbestuur heeft een voltijdse, contractuele betrekking vacant voor een bestuurssecretaris financiën (m/v, niveau A), een expert overheidsopdrachten (m/v, niveau B) en een theaterassistent (m/v, niveau C). Voor elk van deze functies legt de stad een wervingsreserve van twee jaar aan. Solliciteren kan tot en met 31 maart 2015. Meer inlichtingen, een uitgebreide functieomschrijving en de gedetailleerde aanwervingsvoorwaarden vindt u op www.herentals.be/vacatures. 

Nationale inzamelactie van oude elektroapparaten

Van 20 tot 28 maart doet Herentals mee aan een nationale inzamelactie van Recupel. De gemeente die tijdens deze actieweek de meeste kilo's afgedankte elektroapparaten per inwoner inzamelt, wint een reuzenontbijtpicknick voor haar inwoners. Breng uw oude elektroapparaten dus naar het recyclagepark. Als het toestel nog werkt, kunt u het aan de Kringwinkel schenken.  Meer informatie: www.samenrecycleren.be

Nog 20 woonobligaties voor assistentiewoningen

Het OCMW verkoopt nog twintig woonobligaties voor assistentiewoningen met één slaapkamer. De flats horen bij het woonzorgcentrum Sint-Anna en zijn gelegen aan de Vorselaarsebaan: rustig en toch vlak bij het stadscentrum. Wie meer informatie wil, kan de brochure opvragen bij het OCMW of downloaden via www.ocmwherentals.be.

Meer informatie: OCMW, Nederrij 133/A, tel. 014-24 66 41, info@ocmwherentals

Stad geeft aftrap voor energie- en klimaatactieplan

Op donderdag 18 juni nodigt het stadsbestuur iedereen uit voor de aftrap van het energie- en klimaatactieplan. Dit plan maakt deel uit van het burgemeestersconvenant, een Europees project waarbij de Europese Unie lokale besturen uitdaagt om hun CO2-uitstoot tegen 2020 te verminderen met 20 procent.

Om 19 uur bent u welkom in de schouwburg van cultuurcentrum 't Schaliken. De avond start met een korte toelichting over het burgemeestersconvenant en de acties die de stad in 2015 op touw zet. Daarna geeft Steven Vromann een voorstelling van zijn eco-comedyshow Stop met klagen!. Na afloop biedt de stad u een drankje aan. De toegang is gratis en u hoeft niet in te schrijven. Geïnteresseerden kunnen het energie- en klimaatactieplan alvast raadplegen op www.herentals.be/milieubeleid.

Erfgoeddag op het Begijnhof

Op zondag 26 april is het Erfgoeddag. In Herentals bent u van 10 tot 16 uur welkom op het Begijnhof waar u allerlei oude volksspelen kunt uitproberen. Samen met erfgoedcel Kempens Karakter organiseert de stad ook twee lezingen. De eerste start om 10.30 uur en gaat over medische hulpverlening in de Eerste Wereldoorlog. Om 13 uur geeft een notaris meer uitleg over erfrecht. Bent u geïnteresseerd, kom dan naar het Fundatiehuis (Begijnhof 27). Deelnemen aan de activiteiten is gratis. Op www.kempenskarakter.be vindt u een uitgebreide programmabrochure.

Kernversterking: meer kwaliteit met minder ruimte

Op woensdag 6 mei vindt in cultuurcentrum 't Schaliken een debatavond plaats over kernversterking in de Antwerpse Kempen. De avond start om 19 uur (deuren open om 18.30 uur). Eerst kunt u luisteren naar een uiteenzetting van een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden. Daarna gaan de sprekers een gesprek aan met het publiek. Deskundigen die interesse hebben in de planologie of de ruimtelijke uitdagingen waarvoor steden en gemeenten staan, zijn welkom. Deelnemen is gratis. U moet inschrijven via www.vrp.be/6-mei-2015-gecoro-event.

Deze avond is een initiatief van de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro) van Herentals, in samenwerking met de Vlaamse vereniging voor ruimte & planning (VRP), de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en de stad Herentals.

Stedelijke vakantiewerkingen in juli en augustus

De verschillende stedelijke vakantiewerkingen geven kinderen de kans om de vakantietijd op een creatieve en speelse manier door te brengen. De kinderen spelen en ravotten er met leeftijdsgenoten, begeleid door enthousiaste monitoren. Kijk op www.herentals.be/vakantiewerkingen voor meer informatie over de Speelbus en de verschillende speelpleinwerkingen (De Sjallekes, NoMo en Diependaal).

Ontvangst kampioenenploeg van Replay HYC Herentalse IJshockeyclub

De U14-ploeg van de Herentalse IJshockeyclub (HYC) behaalde de eerste plaats in de Belgische competitie. Het stadsbestuur ontvangt de kampioenenploeg op vrijdag 3 april om 19 uur de Lakenhal.

Gymnastiekwedstrijden in De Vossenberg

Op zaterdag 2 en zondag 3 mei organiseert Corpus Sanum de zeventiende Memorial Bjorn Serneels in Sportcomplex De Vossenberg (Markgravenstraat 93). De Memorial Bjorn Serneels is een wedstrijd voor trampoline, tumbling en dubbelmini waaraan honderden gymnasten deelnemen. Het parkeerterrein van De Vossenberg is afgesloten van zaterdag 2 mei om 6 uur tot zondag 3 mei om 22 uur. Ook in de straat Vossenberg geldt er een parkeerverbod.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto