Workshop over herstructurering Hannekenshoek : Het stadsbestuur en IOK voerden, met ondersteuning van het Agentschap Ondernemen, een onderzoek naar de ontwikkelingsmogelijkheden van Hannekenshoek, Vennen, Aarschotseweg, Dikberd, Geelseweg, Langepad en Noordervaart.

De toekomstvisie die hieruit voortkwam, werd op 9 maart voorgesteld aan de bewoners, eigenaars en zaakvoerders van het gebied. U vindt de presentatie op www.herentals.be/bedrijventerreinen.

In opvolging van deze infovergadering organiseert de stad een workshop. Die vindt plaats op maandag 30 maart om 17 uur in de foyer van cc 't Schaliken (Grote Markt 35). Geïnteresseerden kunnen er mee nadenken over duurzame stedenbouwkundige richtlijnen voor de bedrijfsomgeving. Wie wil deelnemen, kan zich inschrijven bij de dienst ruimtelijke ordening (tel. 014-28 50 50, ruimtelijke.ordening@herentals.be)

Replay Festival in het Netepark

RPL Events krijgt toestemming van het schepencollege om de vierde editie van het Replay Festival te organiseren in het Netepark. Op vrijdag 24 april treedt er vanaf 18 uur een liveband op. Het dancefestival zelf vindt plaats op zaterdag 25 april vanaf 12 uur. De organisatie verwacht ongeveer 7.000 bezoekers. Van zaterdag 25 april om 10 uur tot zondag 26 april om 2 uur doet de Olympiadelaan dienst als als kiss-and-ride-zone. Op de Oud-Strijderslaan en de Cardijnlijn, tussen de Sint-Jobsstraat en de Netelaan, worden betaalparkings ingericht. Van vrijdag 24 april om 14 uur tot zondag 16 april om 2 uur geldt er een parkeerverbod op de Olympiadelaan, Vorselaarsebaan, Oud-Strijderslaan en Cardijnlaan. Wilt u meer weten over het festival, kijk dan op www.replayfestival.be.

Jumelagefietstochten naar IJsselstein, Alpen en Cosne-sur-Loire

De Herentalse sportclub BCR organiseert dit jaar drie jumelagefietstochten naar de zustersteden: op zaterdag 4 april maken de deelnemers een rit naar IJsselstein, op zaterdag 18 april staat een rit naar Alpen op het programma en op woensdag 8 juli vertrekt de groep voor een vierdaagse rit naar Cosne-sur-Loire. De sporthal in Morkhoven doet telkens dienst als vertrek- en aankomstplaats. Het stadsbestuur stelt de inkomhal, kleedkamers en douches van de sporthal ter beschikking van de renners.

Regenboogvlag

In aanloop naar de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) op zondag 17 mei, hangen er vanaf 2 mei regenboogvlaggen aan de Lakenhal en het administratief centrum. Op deze manier wil het stadsbestuur de boodschap uitdragen dat holebi's en transgenders thuishoren in onze samenleving.