U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
01.04.2015 - 10.12u
Door: Herman Gezelle

Eerste grote prijs Effe Bolle : Op zondag 10 mei organiseren wielerclub Effe Bolle en de Vlaamse Wielrijdersvereniging (VWV) de eerste grote prijs Effe Bolle. De start bevindt zich aan café De snelle duif in de Streepstraat in Morkhoven. Om 14 uur begint de wedstrijd voor veertigplussers (categorie C, D en E). Zij rijden twaalf rondes van 5,2 kilometer. Om 16 uur starten de twintigers en dertigers (categorie A en B). Zij rijden 17 rondes. Inschrijven kan ter plaatse.

Fanfare in Beweging

Op zondag 23 augustus organiseert Koninklijke Fanfare de Noorderzonen het evenement Fanfare in Beweging. Aan het Dorpsplein in Noorderwijk starten verschillende fiets- en wandeltochten voor jong en oud. In de namiddag zijn er optredens van fanfares. Het Dorpsplein is parkeervrij van woensdag 19 tot en met maandag 24 augustus.

Ons bedrijf is triactief

Op zondag 27 september organiseert de Vlaamse Liga van Bedrijfssportbonden de bedrijventriatlon Ons bedrijf is triactief. Deze triatlon tussen teams uit verschillende bedrijven en openbare instellingen vindt plaats in het BLOSO-centrum in Herentals. Tussen 12.30 uur en 14.30 uur maakt de organisatie gebruik van het wedstrijdbad in het Netepark. Tussen 13 en 16.45 uur is er enkel plaatselijk verkeer toegestaan op het fietsparcours rond het BLOSO-centrum.

Subsidies voor culturele initiatieven

Het stadsbestuur heeft een subsidiereglement voor culturele initiatieven. Deze subsidie is bestemd voor verenigingen die een bijzondere, gemeenschapsvormende of vernieuwende activiteit organiseren. De afgelopen maand ontving de stad vijf aanvragen.

Na positief advies van de jury beslist het schepencollege om een subsidie toe te kennen voor Jazz in Thals op 24 mei, voor het optreden van Jean Bosco Safari op 29 mei (Heilige Huisjes), voor het concert van Tadaam! op 22 november, voor ComingWorldRememberMe (Tabula Rasa) en voor het project Toegankelijke Cultuur (SVGK). Het subsidiebedrag is gelijk aan het verschil tussen de gemaakte kosten en de inkomsten, met een maximum van 1.500 euro.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto