Aangepaste verkeerssituatie tijdens SummerThals 3x3 Basketbaltoernooi : op zondag 5 juli organiseert de Herentalse Basketbalclub het SummerThals 3x3 Basketbaltoernooi op de Grote Markt. Hierdoor geldt er van vrijdag 3 juli om 14 uur tot maandag 6 juli om 14 uur een parkeerverbod op het Noordelijke deel van de Grote Markt (tussen Lakenhal en Hofkwartier). Op zondag 5 juli, van 6 tot 20 uur, geldt er ook een parkeerverbod op het parkeerterrein achter zaal 't Hof. De Grote Markt, de Zandstraat en het Hofkwartier zijn autovrij van zaterdag 4 juli om 12 uur tot zondag 5 juli om 22 uur. Meer informatie over het toernooi vindt u op www.summerthals3x3.be.

Nieuwe speeltoestellen voor wijkspeelterreinen

Het stadsbestuur laat nieuwe speeltoestellen plaatsen in verschillende wijken. Op het speelterrein in Diependaal komt een combinatietoestel en een draaitoestel. Sint-Janneke krijgt een kabelbaan en paaltjes om haasje-over te spelen. In Koninkrijk komt er een combinatietoestel en een schommel. Het speelterrein in de Kastanjelaan wordt aangevuld met een combinatietoestel voor peuters en kleuters. De totale prijs voor het leveren en plaatsen van de speeltoestellen bedraagt 37.632,82 euro.

Turbozwemmen tijdens de zomervakantie

In de zomervakantie kunnen kinderen vanaf drie jaar een reeks turbozwemmen volgen in de zwembaden van het Netepark. Op twee weken tijd ronden de kinderen een volledige zwemcursus van tien lessen af. Kleuters bereiden zich voor op echte zwemlessen en overwinnen hun watervrees. Kinderen vanaf vijf jaar leren veilig zwemmen. Wie al een diploma van 25 meter schoolslag heeft, maakt kennis met andere zwemstijlen en overlevingszwemmen. U kunt kiezen voor de lessenreeks van 6 juli tot en met 17 juli of van 17 augustus tot en met 28 augustus. De lessen vinden plaats in de voormiddag onder leiding van gediplomeerde lesgevers. Inschrijven kan vanaf maandag 18 mei op www.uitinherentals.be/turbozwemmen.

G-sportkampen voor kinderen met autisme en ADHD

Van maandag 17 tot woensdag 19 augustus kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar met autisme kennismaken met circus, reuzenspelen, estafettespelen en bowling. Er staat ook een initiatie zeilen aan het Zilvermeer op het programma. De deelnameprijs bedraagt 60 euro. Op donderdag 20 en vrijdag 21 augustus kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar met ADHD kennismaken met judo, dans, expressie, estafettespelen, een reis rond de wereld en het circus. Deelnemen aan deze sporttweedaagse kost 30 euro.

De kampen worden begeleid door ervaren monitoren en verlopen in een rustige omgeving en volgens vaste dagprogramma's. De activiteiten vinden plaats in De Vossenberg (Markgravenstraat 97), elke dag van 9 tot 16 uur. Inschrijven kan vanaf maandag 18 mei via www.uitinherentals.be/sportkampen. Daar vindt u ook alle informatie terug. De organisatie is een samenwerking tussen de stad Herentals, ILV Sportregio Kempen en de provincie Antwerpen.

Locorotondo wast uw wagen

Op zaterdag 16 mei kunt u uw auto lagen wassen door de circusartiesten van Locorotondo. Zij staan tussen 9 en 15 uur op het parkeerterrein aan de Belgiëlaan (ter hoogte van Colruyt).

Sterren voor Ethiopië

In 2012 en 2014 organiseerde de vzw Sterren voor Ethiopië benefietconcerten in cc 't Schaliken om projecten in Ethiopië te steunen. Op zondag 28 februari 2016 wil de vereniging opnieuw een benefiet organiseren. De stad stelt de schouwburg en foyer gratis ter beschikking.