U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
22.04.2015 - 23.46u
Door: Herman Gezelle

Stadsbestuur zoekt jobstudenten voor zomermaanden : het stadsbestuur zoekt jobstudenten voor de diensten jeugd & internationale samenwerking, toerisme, kinderopvang en schoonmaak, en redders voor het Netepark. Meer informatie over deze studentenjobs vindt u op www.herentals.be/vacatures. U kunt zich uitsluitend kandidaat stellen via t-interim (Bovenrij 35/1). Ga hiervoor vóór 8 mei persoonlijk langs op dinsdag-, woensdag- of donderdagnamiddag tussen 14 en 17 uur, of na afspraak.

Vacatures voor administratief assistent Netepark

Het stadsbestuur heeft drie halftijdse functies vacant voor administratief assistent in de zwembaden van het Netepark. Het gaat om tijdelijke vacatures van 15 juni 2015 tot en met 31 augustus 2015. Solliciteren kan tot en met 30 april.

De administratief assistent staat in voor het houden van de kassa en ondersteunt de werking van de dienst door het uitvoeren van administratieve taken. De functie houdt wisselende uren, evenals avond- en weekendwerk in. Meer inlichtingen over deze functie en de selectieprocedure op www.herentals.be/vacatures.

Onverhard deel Lavendelweg hersteld

De afgelopen dagen voerde een aannemer herstellingen uit aan de Lavendelweg. Het onverharde deel van de weg raakte beschadigd tijdens de dunningskappingen en plagwerken die vzw Natuurpunt en Bosgroep Zuiderkempen lieten uitvoeren. Omdat de stad dit jaar ook herstellingswerkzaamheden plande aan de Lavendelweg, kreeg de aannemer de opdracht om deze ineens mee uit te voeren. Zo kan de stad besparen op de kosten en is de hinder voor de bewoners en gebruikers eenmalig. De stad deelt de kosten met Natuurpunt en Bosgroep Zuiderkempen. Het aandeel van de stad bedraagt 2.420 euro. De weg wordt terug opengesteld op vrijdag 24 april.

Gratis fietsgraveren tijdens opening toeristisch seizoen

Op zondag 26 april viert Herentals de opening van het toeristisch seizoen. Alle toeristische attracties in onze stad zijn open en in het Begijnhof kunt u deelnemen aan een gezellige lentepicknick. Ook de gemeenschapswachten zijn van de partij. Zij graveren uw fiets gratis en zonder afspraak. U vindt hen van 11 tot 15 uur aan de Wereldwinkel (Begijnhof 29).

Eerste grote prijs Effe Bolle

Op zondag 10 mei organiseren wielerclub Effe Bolle en de Vlaamse Wielrijdersvereniging (VWV) de eerste grote prijs Effe Bolle. Om de wedstrijd vlot te laten verlopen, geldt er van 14 tot 18 uur eenrichtingsverkeer in de Streepstraat, Broekhoven, Berteneinde, Wiekevorstseweg en Molenstraat. Van 12 tot 19 uur geldt er een parkeerverbod op het hele parcours.

Triatlon voor politiediensten

Op donderdag 4 juni organiseert de politie Neteland een achtste triatlon voor politiediensten. De wedstrijd vindt plaats rond het BLOSO-domein. Het fietsparcours loopt langs de Vorselaarsebaan, Heikenstraat, Meivuurstraat en Bornstraat. Tussen 12 en 17.30 uur geldt er in deze straten een parkeerverbod en is er geen doorgaand verkeer mogelijk.

Veilig verkeersregels leren in de oefenstraat

Het stadsbestuur kreeg van de provincie Antwerpen een 10op10-subsidie van 5.446,26 euro voor de aankoop van een oefenstraat. Die laat kinderen toe om echte situaties uit het verkeer veilig in te oefenen op de speelplaats. De oefenstraat bestaat uit verplaatsbare hekken, zebrapaden, verkeerslichten, verkeersborden en stoepranden. Tekeningen en rijmpjes van Dick Bruna vrolijken de straat op. Vanaf september kunnen alle Herentalse basisscholen gebruik maken van de oefenstraat.

Op weg naar dementievriendelijke gemeenten

Sinds 2012 werkt Herentals samen met drie Kempense en vijf Nederlandse gemeenten aan het project Dementievriendelijke gemeente. Samen willen zij ervoor zorgen dat mensen met dementie en hun mantelzorgers niet alleen komen te staan maar blijven deel uitmaken van een dementievriendelijke samenleving.

Op donderdag 24 september vindt de slotconferentie van het project plaats in cultuurcentrum 't Schaliken. De verschillende gemeenten vertellen er over hun ervaringen en wisselen ideeën uit. Iedereen is welkom om de presentaties bij te wonen en deel te nemen aan de workshops. De conferentie start om 9.30 uur en eindigt om 16 uur. De toegang is 10 euro (lunch inbegrepen). U kunt inschrijven bij het Expertisecentrum Dementie Tandem (tel. 014-47 83 71, secretariaat-tandem@dementie.be).

imageMeer nieuws

Eerste Handibeurs in Herentals

Eerste Handibeurs in Herentals
Herentals 22.10.2019 - 17.57u

Jaarlijkse tentoonstelling Kunstkring Post-Art in Mollenhof Poederlee

Jaarlijkse tentoonstelling Kunstkring Post-Art in Mollenhof Poederlee
Herentals | Kempen regio | Lille 22.10.2019 - 17.47u

130 Scholen genieten binnen 4 jaar van CTOUCH touchscreens dankzij VanRoey.be

130 Scholen genieten binnen 4 jaar van CTOUCH touchscreens dankzij VanRoey.be
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 22.10.2019 - 17.33u

Provincie Antwerpen zet volop in op verkeersveiligheid

Provincie Antwerpen zet volop in op verkeersveiligheid
Herenthout | Kasterlee | Kempen regio | Provincie Antwerpen 22.10.2019 - 17.29u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 22.10.2019 - 14.36u

Fashion show by RISQ

Mol 22.10.2019 - 13.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto