Nieuwe campagne tegen hondenpoep : hondenpoep op straat blijft een van de grootste ergernissen van de inwoners en bezoekers van Herentals. De meeste hondeneigenaars dragen hun verantwoordelijkheid en ruimen de hondenpoep van hun hond op. Er zijn echter nog steeds enkele hardnekkige overtreders. Om ook hen te overtuigen, blijven het stadsbestuur en de Lokale Politie Neteland campagne voeren.

Tijdens verschillende actieweken, verspreid over het jaar, spreken de gemeenschapswachten de hondeneigenaars aan die zij tegenkomen op hun ronde. De wijkagent gaat regelmatig mee op pad. Wie dan geen zakje bij zich heeft, riskeert een gemeentelijke administratieve sanctie die kan oplopen tot 350 euro.

Op plaatsen waar het hondenpoepprobleem het grootst is, brengt de stad de campagne extra onder de aandacht met vlaggetjes, affiches en een stoepbord. Wilt u de actie tegen hondenpoep steunen, hang dan ook een affiche tegen het raam. U kunt deze aanvragen via www.herentals.be/e-loket, aan de balie van het administratief centrum of telefonisch via 014-28 50 50.

E-commerce, een infosessie voor handelaars en ondernemers

Op donderdag 2 juli zijn alle lokale handelaars en ondernemers welkom in cultuurcentrum 't Schaliken (Grote Markt 35). Om 19.30 uur start er een infosessie over e-commerce. Handel drijven via het internet maakt tegenwoordig een belangrijk deel uit van het winkelgebeuren. Tijdens de avond krijgt u inzicht in het belang en de voordelen van mee evolueren. De infosessie is een organisatie van de stad Herentals in samenwerking met de gemeenten Grobbendonk en Herenthout, de provincie Antwerpen en Unizo. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig.

Werelddag zonder tabak op 31 mei

Op 31 mei is het Werelddag Zonder Tabak. Dat is een uitstekend moment om te stoppen met roken. Om u te steunen, organiseert het stadsbestuur samen met LOGO Kempen enkele acties. Zo vindt u in de maand mei op verschillende plaatsen infostands met brochures over gezonder leven zonder tabak. Bovendien brengen de stadsdiensten de hele maand het logo van de Werelddag zonder tabak aan op alle uitgaande post. Het stadsbestuur sluit de campagne af tijdens de feestmarkt op vrijdag 10 juli. U bent er welkom in de anti-rooktent. Een tabacoloog geeft uitleg over de mogelijkheden om te stoppen met roken, doet proeven met een rookrobot en voert CO-tests uit bij rokers en niet-rokers.

Elektronische informatieborden meten hoe snel u rijdt

Overdreven snelheid is nog steeds een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen. Om weggebruikers meer bewust te maken van hun snelheid koopt de stad twee elektronische snelheidsinformatieborden aan. De borden werken op zonne-energie en zijn verplaatsbaar.

Daardoor kan de stad hen inzetten op verschillende locaties in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Autobestuurders die zich aan de maximumsnelheid houden, worden beloond met een lachend gezicht. Wie te snel rijdt, krijgt een sip gezicht te zien. Het schepencollege gunt de opdacht voor het leveren van de borden aan de firma Ledlite nv uit Ham voor de prijs van 4.755,30 euro.

Muziekfestival Overmacht in het Stadspark

Het schepencollege geeft toestemming aan vzw Overmacht om op zaterdag 15 augustus de derde editie van het muziekfestival Overmacht Park Edition te organiseren. Vanaf 14 uur treden er verschillende house-dj's op in het Stadspark.