De braderij in een nieuw kleedje : van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 juni zorgt de braderij voor heel wat leven in het stadscentrum. Dit jaar bundelen de stad en middenstandsorganisatie vzw Thals de krachten met Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters op de Grote Markt. De klassieke braderij wordt aangevuld met verschillende avondactiviteiten in een tent op de Grote Markt. Op zaterdag vindt het Belgisch Kampioenschap Barbecue plaats. Iedereen is welkom om te proeven van de verschillende gerechten en te genieten van liveoptredens en andere animatie. 's Avonds sluiten ze de braderij af met een optreden van Vane. Daarna wordt het publiek uitgenodigd om, onder begeleiding van een liveband, anderhalf uur mee te zingen met Hertals langste meezingmedley.

Opgepast voor gauwdieven

Het stadsbestuur en de Lokale Politie Neteland voeren een actie tegen gauwdiefstal tijdens de jaarlijkse feestmarkt op vrijdag 10 juli. Linke Leo laat u tijdens zijn straattheatervoorstelling op humoristische wijze zien hoe gauwdiefstal in zijn werk gaat. De gemeenschapswachten staan, zoals steeds, paraat en maken u attent op onveilige situaties. Voor meer tips bent u welkom aan de infostand van de politie en de dienst preventie.

Ook de marktkramers en de handelaars in het centrum dragen hun steentje bij. Velen van hen zijn lid van een buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen (BIN-Z en BIN-Z Markt). Wanneer de politie weet heeft van gauwdiefstallen of van verdachte personen, dan wordt deze informatie telefonisch doorgegeven aan al de aangesloten handelaars of marktkramers. Zij kunnen op hun beurt hun klanten waarschuwen.

Stadsbestuur ondertekent Goe Gespeeld! Charter

Spelende kinderen worden stilaan een bedreigde soort: ze mogen geen lawaai maken, niets gevaarlijks doen en niet vuil worden. Verschillende jeugdorganisaties trekken daarom aan de alarmbel. Ze verenigden zich in de groep Goe Gespeeld! en stelden het charter 'Spelen is een kinderrecht!' op. Het college beslist om dit charter te ondertekenen. Hierdoor erkent het college dat spelen een kinderrecht is en garandeert het een positief speelklimaat in Herentals.

Meer informatie: dienst jeugd & ontwikkelingssamenwerking, Stadspark z/n, tel. 014-21 21 86, info@herentals.be

Olivia Classic op zondag 14 juni

Op zondag 14 juni vindt de jaarlijkse Olivia Classic plaats. Deze fietshappening bestaat uit een begeleide tocht van 90 kilometer, een omloop van 50 kilometer en een familiewandeltocht van 5 of 10 kilometer. De start en aankomst liggen aan de Fermerijhoef (Poederleeseweg 198). De opbrengst van het evenement gaat naar het Olivia Hendrickx Research Fund. Inschrijven kan op www.olivia.be.

Hummeltjeshof krijgt positief inspectieverslag

Sinds 1 april 2014 geldt er een nieuw decreet over de organisatie van kinderopvang van baby's en peuters. Op vrijdag 23 januari bracht Zorginspectie een onaangekondigd bezoek aan het Hummeltjeshof, het kinderopvangverblijf van de stad. De inspecteur ging na of het Hummeltjeshof de nieuwe regelgeving naleeft en aan de vergunningsvoorwaarden voldoet. Kind en Gezin bestudeerde het inspectieverslag en liet nu aan de stad weten dat het verslag heel positief was en dat het Hummeltjeshof in deze lijn kan verder werken.

Personeel stad en OCMW eten samen frieten in het park

Op donderdag 21 mei van 11.30 uur tot 14 uur trakteren het OCMW en de stad hun personeel op frieten in het park. Een 400-tal medewerkers komen samen in de tuin van het Oud Gasthuis in de Nederrij om te genieten van wat lekkers. De stad maakt van de gelegenheid gebruik om nieuwe bewustmakingscampagnes te lanceren over gezonde voeding en stoppen met roken. 'Frieten in het park' was al langer een jaarlijkse traditie bij het OCMW. Dit jaar nodigde het OCMW ook de collega's van het stadsbestuur uit. Het is de eerste officiële toenadering in het samenwerkingstraject tussen de twee lokale besturen. De medewerkers van het AZ Herentals houden hun frietendag een dag later, op vrijdag 22 mei.