Verkeersmetingen bereiden heraanleg Servaas Daemsstraat voor : het stadsbestuur wil in 2016 de riolering in een deel van de Servaas Daemsstraat, de Brouwerijstraat, Woud en een deel van Mussenblok vernieuwen. Hiervoor stelde de stad ondertussen al het studiebureau Antea Group aan. Samen met het studiebureau bekijkt de stad ook het volledige straatbeeld. Een betere leefbaarheid voor de omgeving is het uitgangspunt.

Op basis het STOP-principe (eerst stappers, dan trappers, daarna openbaar vervoer en vervolgens personenwagens) wil de stad hier bredere voetpaden en veiligere fietspaden aanleggen. Belangrijk hierbij is een oplossing voor het fileprobleem aan de kruispunten van de Servaas Daemsstraat met Ring en met Herenthoutseweg.

De stad zal daarom in juni een aantal verkeersmetingen laten uitvoeren. In september komen de stad en het studiebureau dan een eerste keer naar de buurtbewoners met de resultaten en een aantal voorstellen voor de heraanleg.

Onderhoud van het wegdek

In 2015 laat het stadsbestuur verschillende asfalt- en betonwegen herstellen. Het gaat om het wegdek in de straten Langepad, Kolveniersstraat, Hannekenshoek, Kerkstraat, Watervoort, Hulzen, Vogelzang, Nonnenvest, Kruisstraat, Lenteheide, Atealaan, Saffierstraat, Servaas Daemsstraat, Herenthoutseweg en het buitenterrein van de stedelijke werkplaatsen. Het schepencollege gunt de opdracht voor de werkzaamheden aan Hoogmartens Wegenbouw uit Opglabbeek voor de prijs van 205.804,13 euro.

Herentals ontvangt bezoekers uit Cosne-sur-Loire

Van vrijdag 26 tot maandag 29 juni brengen het bestuur en het jumelagecomité van Cosne-sur-Loire een bezoek aan Herentals. De bezoekers uit de Franse zusterstad overnachten bij gastgezinnen. Op vrijdag ontvangt het stadsbestuur hen om 18 uur in kasteel Le Paige. Op het programma staan ook bezoeken aan de braderij, het Netepark, het Schedelhofmuseum en het Art Center Hugo Voeten.

RETROthals brengt rockabilly naar de Grote Markt

Op zondag 19 juli organiseert vzw Flame&Go het evenement RETROthals, een retromarkt voor de hele familie. De kraampjes op de Grote Markt staan in het teken van het rockabilly genre. U vindt er alles van jurken en vinyl platen tot retrokappers en wafels op een stokje. Er is ook een autoshow met prachtige wagens uit de jaren zestig.

Op het parkeerterrein achter zaal 't Hof kunt u op een terras genieten van dans- en muziekoptredens. De kinderen kunnen zich uitleven in een kinderhoek met een springkasteel en een grimestand. Het schepencollege kent de organisatie een subsidie voor culturele initiatieven toe van maximaal 1.500 euro.

Huldiging kampioenen Beker Volleybal van de stad Herentals

KWB Sportcomité organiseert jaarlijks de volleybalcompetitie Beker van de stad Herentals. De finalewedstrijden van deze competitie vinden plaats op woensdag 17 juni op de buitenterreinen van Krakelaarsveld. Op woensdag 24 juni om 19.30 uur huldigt het stadsbestuur de bekerwinnaars van elke reeks in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken. Aansluitend huldigt KWB Sportcomité de kampioenen van de zomercompetitie.

Viering Vlaamse feestdag

Op zaterdag 11 juli organiseren de Herentals cultuurraad en de stad een viering voor het feest van de Vlaamse Gemeenschap. De viering vindt plaats in de Lakenhal en start om 20 uur. Op het programma staat een feestrede van Guy Tegenbos, stadsgenoot en senior redacteur bij De Standaard. Na een muzikaal optreden van jong Herentals talent volgt er een samenzang onder leiding van Dirk De Vos. De 11 juliviering wordt afgesloten met een receptie, aangeboden door het stadsbestuur. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Groepsaankoop zonnepanelen

De provincie Antwerpen organiseert een groepsaankoop van zonnepanelen. Zelfs nu er geen subsidies meer zijn, blijven zonnepanelen een interessante investering. De aankoopprijs is sterk gedaald en u verdient de installatie op ongeveer tien jaar tijd terug. Wetende dat zonnepanelen een levensduur van minstens 25 jaar hebben, betekent dit een mooie besparing op uw elektriciteitsrekening.

De provincie begeleidt u doorheen het hele project, van de offerte tot een goede werking van de installatie. Schrijf u voor 13 augustus gratis en vrijblijvend in via www.samengaanwegroener.be.