Open Oproep voor ontwerp Kunstencampus : het stadsbestuur en de politiezone Neteland willen een ontwerper aanstellen voor de nieuwe Kunstencampus en het hoofdcommissariaat in de Molenvest. Als lokaal bestuur kan de stad deze selectieprocedure voeren via de Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester. De Open Oproep is een lijst met bouwprojecten die twee keer per jaar gepubliceerd wordt. Ontwerpers uit heel Europa kunnen zich kandidaat stellen voor de opgenomen projecten.

Na een eerste selectie blijven er een viertal kandidaten over die een visie voor het project uitwerken. Op basis van die studie, selecteren de stad en de politiezone een ontwerper die de opdracht verder mag uitvoeren. De stad en de politiezone worden tijdens de hele selectieprocedure bijgestaan door een onafhankelijke deskundige. Deelnemen aan de Open Oproep kost 33.275 euro.

Daarvan betaalt de stad 25.595 euro en de politiezone 7.320 euro. De volgende Open Oproep wordt gepubliceerd in juli.

De Lijn: van Aarschotseweg via E313 naar Antwerpen in 40 minuten

Vanaf woensdag 1 juli bedient snelbus 68 de bushalte De Duinen op de Aarschotseweg. Van daaruit rijdt de bus rechtstreeks via de E313 naar Antwerpen (Borgerhout-Turnhoutsepoort, Centraal station en F. Rooseveltplaats). Opstappen aan de Aarschotsweg kan elke werkdag om 6.55 uur en om 7.35 uur. Ongeveer 40 minuten later bent u aan het Centraal Station. Daar vertrekt de bus 's avonds om 16.25 uur en om 17.27 uur.

Op de snelbuslijn gelden speciale vervoerbewijzen en tarieven. Bij de chauffeur kunt u een Snellijnbiljet kopen voor een enkele rit. Een rit tussen Herentals en Antwerpen kost 5,10 euro. Studenten betalen 3,5 euro op vertoon van hun studentenkaart. U kunt ook een abonnement nemen: de Snellijnkaart. Die kost 70 euro per maand of 704 euro per jaar. De Snellijnkaart vraagt u aan bij de Mobiele Lijnwinkel die elke eerste vrijdag van de maand aan de Lakenhal staat of bij de dienst abonnementen van De Lijn. Uw Omnipas of Buzzy Pazz is niet geldig op de snelbus.  Meer informatie: www.delijn.be/snellijnenlimburg

Gewijzigde verkeerssituatie tijdens de braderij

Van woensdag 24 juni tot en met zaterdag 27 juni vindt de braderij plaats. Om alles vlot te laten verlopen, moet het stadsbestuur de verkeerssituatie in het centrum tijdelijk aanpassen. De Grote Markt, Zandstraat, Bovenrij en het Hofkwartier zijn verkeersvrij van woensdag 24 juni tot vrijdag 26 juni, telkens tussen 12 en 24 uur, en op zaterdag 27 juni van 12 uur tot 2 uur 's nachts. In de Koppelandstraat, Nonnenstraat, Kloosterstraat, Lantaarnpad en de Paepestraat wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven.

Om de heraanleg van de Koppelandstraat voor het bouwverlof af te ronden, kan de aannemer de werkzaamheden niet stilleggen tijdens de braderij. Van woensdag 24 juni tot vrijdag 26 juni, telkens tussen 12 en 16 uur, is de werfzone tussen de Nonnenstraat en de Augustijnenlaan afgesloten voor het verkeer. De woningen in de Koppelandstraat, Nonnenstraat, Kloosterstraat en het Lantaarnpad zijn daardoor niet bereikbaar met een voertuig. U kunt de woningen wel te voet of met de fiets bereiken. Om 16 uur stelt de aannemer de rijbaan open voor plaatselijk verkeer.